Snakker han om henne: La du merke til det?

12/09/2022 08:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstuck.com
Foto: Shutterstuck.com
Da den britiske kong Charles holdt sin første tale til nasjonen fredag kveld, refererte han til et veldig spesielt sitat.

Og det sitatet kan ha vært en subtil referanse til hans avdøde kone, den populære prinsesse Diana.

Det skriver Dagbladet.

Under talen hyllet den nye kongen sin mor, dronning Elizabeth, som hadde gått bort dagen før i en alder av 96 år:

"Til min kjære mor; Når du begynner din siste store reise for å bli med min avdøde far, vil jeg bare si dette: Takk. Takk for din kjærlighet og hengivenhet til vår familie og til nasjonens familie at du har tjent så flittig i alle disse årene," sa Charles under sin tale fredag kveld før han konkluderte med å si:

"Må 'englers fly synge deg til din hvile'(May ‘flights of angels sing thee to thy rest’)."

Sitatet kommer fra Shakespeare-stykket «Hamlet» – men ifølge Dagbladet er ikke dette det eneste sitatet kan henvise til.

Det kan også være en referanse til tekstene til 'Song for Athena'.

Og den musikalske komposisjonen har en helt spesiell betydning for mange briter, da den ble spilt på Westminster Abbey under prinsesse Dianas begravelse tilbake i 1997, etter at hun mistet livet i en tragisk bilulykke.

I en tale til Sky News har journalisten Dawn Neesom siden spekulert i at valget om å nevne det aktuelle sitatet også kan ha vært et subtilt, takknemlig nikk til Diana.

– Linjen fra «Hamlet» ble også sunget eller lest under Dianas begravelse. Så jeg lurer på om grunnen til at han valgte den aktuelle linjen var ment som en subtil hentydning og et nikk til sin avdøde kone, sa hun ifølge dagbaldet til tv-kanalen.

"Jeg håper det."

Charles og Diana giftet seg tilbake i 1981. De ble separert i 1992 og skilt fire år senere.

De fikk to sønner sammen, prins William og prins Harry.