Sønn døde tre timer etter fødselen: Det fikk mamma til å ta hjerteskjærende avgjørelse

14/09/2022 10:43

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Nær midtveis i svangerskapet fant Sierra og Lee ut at deres sønn ikke ville leve lenge etter fødselen. Dette utløste noen tanker i moren, som valgte å redde andre barn i en vanskelig tid.

Det sies at det vakreste i livet er å bringe nytt liv til verden. Derfor var det absolutt stor glede i hjemmet da Sierra og Lee Strangfeld bekreftet at de ventet en sønn.

Men da Sierra var 20 uker gravid, fant de ut at sønnen deres hadde en sjelden genetisk lidelse også kjent som Edwards Syndrome. Denne lidelsen betyr at få spedbarn lever veldig lenge etter fødselen.

Sierra og Lee valgte å ikke avslutte graviditeten slik at de fortsatt kunne tilbringe litt tid med sin unge sønn.

To måneder tidligere ble sønnen født, og de valgte å kalle ham Samuel Lee. Dessverre døde han bare tre timer etter at han ble født.

Paret fra Neilsville, Wisconsin, var hjerteskjærende, men de valgte likevel å bruke sorgen til noe positivt. Hun sier dette i et hjerteskjærende innlegg på sin Facebook-profil.

"Da jeg fant ut at jeg var gravid igjen, ønsket jeg å lykkes med amming. Men da jeg fant ut om Samuels diagnose, visste jeg at det ikke ville skje. Et annet håp ble tatt fra meg," sier moren i innlegget.

Morsmelk pumpet i 63 dager

Paret har en annen sønn som heter Porter, og i oppveksten hadde moren problemer med å amme sønnen sin, og de stolte derfor på donert morsmelk de første seks månedene. Moren ønsket derfor å gi den tilbake.

"Før Samuel døde, sa jeg til meg selv at jeg ville pumpe melken min for donasjon. Porter fikk donert melk i mer enn seks måneder av sitt liv," sier moren.

"Jeg kunne ikke redde Samuels liv, men kanskje jeg kan redde andre babyer," sa han.

Sierra valgte derfor å bruke hele 63 dager på å pumpe sin egen morsmelk, som hun fylte på forskjellige poser. Totalt ble det til 14 liter melk, men det tok en toll på den sørgende moren.

– Det er tøft mentalt og mentalt. Og det er enda vanskeligere når man faktisk ikke får barn, skriver moren.

Sierras morsmelk ble donert til nicu melkebanken, hvor den vil bli donert til barn som av ulike grunner ikke kan få mødrenes morsmelk.