Statsministeren avviser: "Jeg har ikke tatt stoffer"

19/08/2022 08:52

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Finlands statsminister Sanna Marin nekter for å ha tatt stoffer på en sommerfest.

Som toppolitiker er det alltid mye fokus på ens person. Dette gjelder enten det er i jobb eller privat sektor. Noen ting skaper god publisitet, andre det motsatte.

Den finske statsministeren, Sanna Marin, har også måttet innrømme dette. Akkurat nå er det en video på sosiale medier der Sanna danser på en fest.

Dette har utløst debatt, på godt og vondt. Noen roser henne, og andre mener at det avviker fra den tradisjonelle statsministerstilen.

Sanna Marin er nå også anklaget for å ha deltatt på en fest der narkotika angivelig også ble konsumert. Sanna Marin avviser imidlertid denne påstanden fullstendig, ifølge finske medier Iltalhti.

Ifølge media er slangen 'melgjeng' nevnt, som refererer til bruk av kokain og andre narkotiske stoffer.

I tillegg sier en av de som er til stede i videoen "jævla, dette kommer til å bli en god følelse", som oppfattes av noen som om du nettopp har tatt stoff og bare venter på deres effekt.

"Jeg har ikke tatt stoff. Jeg har ikke konsumert annet enn alkohol," sier den finske statsministeren, og legger til at hun ikke visste hvorfor sitatet om en god følelse hadde blitt sagt.

Sanna Marin nekter også for å ha sett narkotika på festen. Videoene av partiets statsminister ble publisert i forbindelse med et sommermøte i Marins parti, SDP - det finske sosialdemokratiske partiet.

– Dette er private videoer som ikke er ment for publikum. Jeg vil selvfølgelig ikke kommentere hvor disse videoene ble spilt inn eller hvem som filmet dem, fordi de ble skutt privat, sier Marin.