Stor eksplosjon: Smell og lysglimt over britisk storby

03/03/2022 09:54

Emma

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Mandag kveld fikk folk i Southhampton seg et sjokk da himmelen over byen plutselig ble lyst opp med skarp glød.

Mandag kveld ble himmelen over den britiske storbyen Southhampton, som har en befolkning på 250.000, opplyst av blå og oransje ting og smell kunne høres over store deler av byen.

Gitt situasjonen i Ukraina, er det lyder og syn som er uvanlig ubehagelig å høre akkurat nå.

Imidlertid skriver britiske medier Ladbible at det heldigvis var en relativt fredelig forklaring. 

Eksplosjonen, som et øyenvitne beskrev til Daily Echo som "[...] mye fyrverkeri", var rett og slett på grunn av grove pranks. 

"Følte hjertet mitt stoppe et øyeblikk da hele vinduet mitt ble hvitt! Jeg lurer på hva det skyldtes», skrev en borger på Twitter, med en annen spøk om at det kunne være en invasjon fra verdensrommet.

Men ifølge det britiske trafikkpolitiet var årsaken at en gruppe ungdommer hadde kastet en scooter på sporene på St Denys jernbanestasjon, noe som hadde forårsaket en kortslutning i overhead kontaktlinjene, som derfor hadde eksplodert, noe som resulterte i smell og sterke lysglimt.

En  talsperson for British Road Policing fortalte Hampshire Live: «British Traffic Police ble kalt til St Denys stasjon klokken 20.26 [ ...] etter rapporter om en gruppe ungdommer som kaster en scooter på sporene [...], noe som resulterer i en elektrisk kortslutning.

Uttalelsen fortsatte: "Offiserer ankom med kolleger fra Hampshire brann og redning og objektet ble fjernet fra sporene. De gjennomsøkte området, men ungdommene var ikke lokalisert.

Talspersonen forklarte også at det er satt i gang en etterforskning og at de derfor ønsker å høre fra eventuelle vitner.

I tillegg til å skremme mange av byens innbyggere og kaste bort både politi- og brannvesentid, førte også ungdommens antikviteter til store togforsinkelser.

En talsperson for South Western Railway sa til Daily Echo: «I går kveld ble tog forstyrret i Southhampton-området på grunn av et trafikksikkerhetshindring. Forsinkelser og kanselleringer fortsatte utover kvelden mens togspor ble undersøkt og en midlertidig reparasjon ble utført.

"Togtrafikken har gjenopptatt i morges [29. februar], selv om midlertidige fartsbegrensninger er på plass, noe som kan føre til små forsinkelser i området."

En video av lysglimtene kan ses her.