Sykehusene kan ikke følge med: Togstasjonsangrep etterlater folk "uten armer og ben"

09/04/2022 21:44

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fredag morgen traff et missilangrep en togstasjon i Ukraina.

Jernbanestasjonen i den ukrainske byen Kramatorsk var «fylt med sivile som ventet på å bli evakuert» da to raketter ble truffet fredag morgen, ifølge landets utenriksminister Dmytro Kuleba.

Nærmere bestemt har det angivelig vært rundt 4000 sivile til stede på stasjonen.

Ifølge Ukraina er det Russland som står bak rakettangrepet, men Russland benekter å ha kunnskap om det.

Kuleba skrev på Twitter at 'minst 30 sivile' har mistet livet i angrepet.

Senere, ifølge TV2,  er tallet oppjustert til 39 døde og minst 100 sårede. 

Nå har borgermesteren i byen, Olexander Honcharenko, uttalt på ukrainsk stats-TV at angrepet har vært så ødeleggende og dødelig at sykehus i området ikke kan holde tritt.

– Det er mange alvorlige skader uten armer og ben. De drives samtidig av 30-40 kirurger, sier ordføreren om angrepet, som Ukraina hevder Russland står bak.

I så fall er det et direkte brudd på krigens regler, siden det er forbudt å målrette sivile.

Ukraina, flere internasjonale organisasjoner og flere andre land har gjentatte ganger siden krigens begynnelse 24. februar anklaget Russland for å stå bak krigsforbrytelser og angrep på sivilbefolkningen.

Senest har forferdelige bilder fra den ukrainske byen Butja blomstret, hvor du kan se bakbundne kropper - inkludert barn - som tilsynelatende har blitt skutt i ryggen eller nakken / baksiden av hodet på punkt-blank rekkevidde.

Russland hevder at de ikke har noe med disse henrettelsene å gjøre, og at det er Vesten som har satt opp krigsforbrytelsene for å få det til å se ut som om det er Russlands arbeid.