Sykepleier anklages for å drepe spedbarn

02/11/2022 09:29

Sofie

Utland
Sykepleier anklages for å drepe babyer.

Den britiske sykepleieren Lucy Letby, 32, anklaget for å ha drept syv spedbarn i hennes omsorg og forsøkt å myrde 10 andre, og skal ha forsøkt å kontakte ofrenes foreldre. 

En britisk sykepleier er anklaget for å ha drept syv babyer i 2015 og 2016.

Lucy Letby (32), er blitt anklaget for å ha drept fem babygutter og to babyjenter ved enten å sprøyte luft inn i blodet, eller gi dem insulin. Hun er også anklaget for å ha forsøkt å drepe 10 andre nyfødte på Countess of Chester Hospital i Manchester. Hun avviser anklagene. 

Ifølge People startet rettsaken hennes forrige måned. 

Ifølge BBC vitnet Letbys overordnede på mandag, og fortalte hva som skjedde med en prematur baby, som påtalemyndighetene mener hadde luft presset inn i magen via en nasogastrisk sonde.  

Selv om Letby fikk i oppdrag å ta seg av en annen prematur baby, dukket hun uforklarlig opp på intensivandelingen til den døde babyen flere ganger, ifølge vitnet hennes. Babyen ble plutselig dårligere og døde til slutt. 

“Jeg ba Lucy forkusere på [hennes utvalgte baby] fordi jeg fortsatt var bekymret for ham. Men Lucy gikk inn på familierommet noen ganger, og jeg ba hennes komme ut og forlate familien med [den tildelte sykepleier i stedet”. 

Ved spørsmålet om det var en del av Letbys ansvar å snakke med den døde babyen foreldre svarte tilsyn sykepleieren: “Ikke det jeg kan huske”. 

Den aktuelle avdøde babyen antas å ha vært Letbys andre påståtte offer. 

I en anna sak sier påtalemyndighetene at Letby forsøkte å drepe en prematur babyjente minst tre ganger før hun til slutt lyktes. Hun skal da ha sendt et sympatikort til jentas foreldre. 

Mens Letby gjentatte ganger har hevdet at hun er uskyldig, har påtalemyndigheten lagt fram flre håndskrevne notater i retten. 

I ett notat skal Letby ha skrevet: “Jeg drepte dem med vilje fordi jeg ikke er god nok til å ta vare på dem”. 

I et annet notat skal hun ha skrevet: “Ikke bra nok. Jeg vil aldri få barn eller gifte meg. Jeg vil aldri vite hvordan det er å ha en familie”.