Tenåring straffet med bot for å kaste bort politiets tid - 6 måneder senere fikk hun halsen skåret over

27/10/2017 09:30

Anniken Hauge

Utland
I fjor sommer ble Shana Grice funnet død på soverommet sitt - seks måneder etter hun hadde meldt fra om ekskjærestens stalking.

I fjor sommer ble 19-årige Shana Grice funnet på soverommet sitt i East Sussex i England. Halsen hennes var skåret over, og noen haddeprøvd å sette fyr på leiligheten hennes.

Fem-seks måneder tidligere hadde den unge kvinnen meldt sin 27-årige ekskjæreste til politiet, og ble bøtelagt fordi de mente hun kastet bort tiden deres. 

Det skriver britiske Independent.

Ekskjæresten Michael Lane er siktet for mordet på Shana Grice, men nekter seg skyldig i saken. Under rettsaken kom det frem hvordan den unge kvinnen fortalte politiet at 27-årige Michael Lane stalket henne i februar 2016.

Etter Shana Grice angivelig fant sammen med en tidligere kjæreste ved navn Ashley Cooke, skal Michael Lane ha gjemt seg utenfor huset til den unge kvinnen, og etterlatt en blomster og en lapp på Ashley Cookes bil med ordene:

- Shona kommer alltid til å være utro mot deg.

En måned senere meldte Shana Grice Michael Lane til politiet, da hun mente at han hadde overfalt henne. Michael Lane nektet og viste frem meldinger som antydet at Shana Grice ville bli sammen med ham igjen.

Deretter ble den unge kvinnen ifølge retten dømt til å betale en bot for å ha kastet bort politiets tid med en falsk anmeldelse, fordu hun unnlot å opplyse at hun og Michael Lane hadde et pågående forhold hvor de gikk fra hverandre og fant sammen igjen.

Under rettsaken kom det også frem at Michael Lane skal ha stjålet Shana Grices nøkler i juli i fjor. Deretter skal han ha låst seg inn hos henne for å se på henne mens hun sov. Michael Lane fikk en advarsel og beskjed om å holde seg på avstand.

Michael Lane skal ha forklart hvordan handlingene hans var drevet av et ønske om å finne ut av hvorfor Shana Grice hadde avsluttet forhldet deres så brått.

I retten fortalte Michael Lane at han hadde hatt sex med Shana Grice to dager før hun døde, og var sjokkert da han gikk inn den åpne hoveddøren og fant henne på soverommet.

- Jeg så henne liggende på sengen. Hun beveget seg ikke. Jeg så blod på sengen og blod på gulvet. Hun hadde på seg morgenkåpen sin. Jeg trodde hun var død. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

Michael Lane har forklart at han istedet forlot stedet uten å ringe etter hjelp eller fortelle familien sin om den forferdelige hendelsen. Han har innrømmet å ha gjemt joggeskoene sine med blod på da han hørte politiet, og at han har løyet under avhør.

Rettsaken mot Michael Lane er enda ikke avsluttet. Forsvaret erkjenner at Shana Grice hadde blitt myrdet, men ekskjæresten nekter altså å ha stått bak drapet.

Politiets håndtering av Shana Grices anmeldelser er sendt videre til en uavhengig politikommisjon, hvor den er i ferd med å bli undersøkt.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.