Tragedie i dansk dyrehage: En sjiraff er død

02/09/2022 10:03

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En stor tragedie har utfoldet seg i en dansk dyrehage, som kostet livet til en sjiraff.

Copenhagen Zoo har mistet en av sine sjiraffer, som har dødd som følge av en tragisk ulykke.

I en pressemelding opplyser den danske dyrehagen at deres mannlige sjiraff ble funnet død i forgården til sjiraff fjøset.

Ifølge Copenhagen Zoo har sjiraffen mistet livet i en tragisk ulykke når den har «kollidert med en suspensjon for fôr».

De utdyper ikke hva som spesifikt skjedde, men understreker at dette er første gang at en ulykke av en slik natur har skjedd. Derfor regnes det også som en tragisk ulykke av Copenhagen Zoo.

For å sikre at en lignende ulykke kan ende opp med å finne sted i fremtiden, vil selve suspensjonsløsningen nå bli nøye undersøkt.

Til tross for at det er triste nyheter at Copenhagen Zoo har mistet sitt hangiraf, er de glade for at de klarte å gjøre sitt for å sikre flokken av sjiraffer for ettertiden.

– Heldigvis har hangiraffen klart å gjøre sitt for å sikre sjiraffbesetningen for ettertiden. Han er far til to unger, og en annen av hunnene har blitt parret, så det er mulig at det er en annen unger på vei.

Som et resultat er det heller ikke nødvendig å legge til en ny avlshann til sjiraffbesetningen i den danske dyrehagen. Dette vil bare være nødvendig om noen år.

Til tross for sin død kan sjiraffen imidlertid fortsatt ha nytte, da prøver nå vil bli tatt fra den, som vil bli brukt i ulike forskningsprosjekter. Deretter vil resten av slaktkroppen bli brukt som fôr til rovdyrene i København Zoo.

Den avdøde hanirafen kom til København fra Amsterdam i september 2020. Han var fire år gammel.