Tragisk ulykke: Ti personer døde i togulykke

08/06/2022 17:08

Emma Sletta

Utland
Bildet er ikke fra den omtalte hendelsen / Foto: Shutterstock
Bildet er ikke fra den omtalte hendelsen / Foto: Shutterstock
10 personer har mistet livet og ytterligere 15 er i kritisk tilstand etter en voldsom togulykke.

10 personer har mistet livet i en alvorlig togulykke, der opptil 50 personer er skadet. 

Det skriver britiske Daily Star.

Ulykken skjedde i nærheten av ørkenlandsbyen Tabas i Iran, der toget var på vei til byen Yazd tidlig onsdag morgen.

Tabas ligger omtrent 550 kilometer sørøst for den iranske hovedstaden Teheran.

I en offisiell uttalelse fra iranske myndigheter har det blitt avslørt at 15 personer er kjørt til sykehus i kritisk tilstand. Etter ulykken ble to helikoptre sendt til stedet.

"Klokken 05.30 i morges sporet Mashhad-Yazd-passasjertoget av på Tabas-aksen, og dessverre døde fem personer i denne ulykken", står det i en melding kort tid etter ulykken.

– 15 personer er i kritisk tilstand og rundt 50 personer ble skadet. To team av ambulansepersonell og to helikoptre ble sendt til stedet.

Senere har det blitt bekreftet av iranske myndigheter at antall mennesker som er døde har steget til 10. Dessverre kan dette tallet fortsette å stige.

Mir-Hassan Mousavi, viseminister for Irans jernbaneoperasjoner, sa at de første rapportene indikerte at toget hadde truffet en gravemaskin parkert for nær togsporene.

Det iranske nyhetsbyrået Fars har også rapportert at det var fem av totalt syv togvogner som ble sporet av i forbindelse med ulykken.

– Tre nødhelikoptre og ti ambulanser er sendt til stedet, sa talsmann Mojtaba Khaledi til et annet nyhetsbyrå like etter ulykken.

– Arbeidet pågår fortsatt på åstedet, og ifølge rapportene som er mottatt så langt, er 10 personer dessverre drept.

Iran ble også rammet av en stor togulykke tilbake i 2016 som endte med 49 døde og 103 skadde. Her kjørte to tog sammen på hovedlinjen mellom byene Semnan og Damghan.