Tre personer siktet for å planlegge terrorangrep i Danmark

21/06/2022 08:10

Emma Sletta

Utland
Foto: Sydøstjyllands Politi
Foto: Sydøstjyllands Politi
Tre personer er siktet for å ha forberedt et terrorangrep.

To menn og en kvinne er tiltalt for å ha forberedt et terrorangrep med bomber og ulike våpen. Alle tre ble pågrepet under en aksjon utført av PET i Holbæk i februar i fjor og har siden den gang sittet i varetekt, skriver påtalemyndigheten.

De to mennene på henholdsvis 34 og 36 år og en kvinne på 31 år er tiltalt for terrorforsøk og bistand etter straffeloven § 114, jf straffeloven § 21 og dels § 23.

Ifølge påtalemyndigheten har de tre personene skaffet seg ulike våpen med tilhørende ammunisjon samt kjemikalier og utstyr for å produsere en eller flere bomber som skulle brukes i et terrorangrep på et ukjent sted enten i Danmark eller i utlandet.

– De tre personene hadde anskaffet flere funksjonelle våpen med tilhørende ammunisjon. I tillegg anskaffet de kjemikalier og materialer som gjorde dem i stand til å produsere eksplosiver som vi mener bør brukes i et terrorangrep. Det er også vår oppfatning at planene mislyktes fordi de ble arrestert av politiet, sier statsadvokat Lise-Lotte Nilas i København.

I tillegg til anklagen om terrorforsøk, er de tre personene tiltalt for finansiering av terroraktiviteter ved å ha overført pengebeløp til en person som var tilknyttet terrorgruppen Islamsk stat.

I tillegg er to av de tre personene anklaget for å fremme terroraktiviteter ved å hjelpe en person tilknyttet den islamske staten med blant annet kommunikasjon og søk på Internett.

Som regel er det satt av 30 rettsdager til saken, som vil bli hørt av domstolen i Holbæk. Første rettsdag blir 24. august i år.

 

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.