Trekantdrama endte med 90 års fengsel

19/11/2023 13:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun hadde rømt til Costa Rica og hadde endret utseende.

Det er vanskelig å komme unna drap.

Det er hvertfall sannheten for 35 år gamle Kaitlin Armstrong.

Fredag ​​ble hun ifølge The New York Times dømt til 90 års fengsel for å ha drept den 25 år gamle profesjonelle syklisten, Anna Moriah Wilson. 

Dommen ble avsagt i Austin, Texas, hvor drapet ble begått for 18 måneder siden.

Anna Moriah Wilson var i Texas på den tiden for å delta i et grusløp. I den disiplinen var hun en lovende rytter som blant annet hadde vunnet et løp i California med 25 minutter ned til andreplassen.

Kaitlin Armstrong bodde sammen med kjæresten Colin Strickland, som er en syklist. Men forholdet gikk ikke så bra, og Strickland hadde hatt en kortvarig affære med Anna Moriah Wilson.

Armstrong ville ha Strickland for seg selv.

Anna Moriah Wilson ble funnet bevisstløs og blødende fra skuddskader i en venns leilighet 11. mai 2022, og ble erklært død på stedet. Noen timer før hadde hun vært ute og svømt med Colin Strickland.

Kaitlin Armstrongs Jeep hadde blitt sett i nærheten av leiligheten mindre enn en time før skytingen, og hun skal også ha eide pistolen som ble brukt i skytingen.

Hun ble avhørt dagen etter dødsfallet, da noen hadde sett jeepen hennes ved anledningen. Men hun ble senere løslatt.

En arrestordre ble senere utstedt for Armstrongs arrestasjon, men hun flyktet til Costa Rica, hvor hun endret utseende og prøvde å etablere seg som yogalærer.

Etter 43 dager på flukt ble hun arrestert da hun forsøkte å ta seg inn i USA med et falskt pass.

Da rettssaken nærmet seg, forsøkte Armstrong å rømme i forbindelse med en medisinsk avtale mens han var i varetekt. Hun kom seg imidlertid bare noen hundre meter unna før hun ble tatt.