Trump til Putin: Frigi skadelig informasjon om Joe Biden

30/03/2022 09:43

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Trump vil ha informasjon om en bestemt sak.

Donald Trump, ikke overraskende, er svært misfornøyd med nåværende president Joe Biden, som for det første er demokrat og for det andre var Trumps motpart i det siste presidentvalget i november 2020.

Trump tar sikte på å gjenvinne tittelen som president, og som en del av denne kampen har han nå en bønn til Russlands president Putin: Trump vil at Putin skal gi ut skadelig informasjon han har om Biden-familien.

I et intervju med JustTheNews kom Trump ifølge CNN med  et uprøvd krav om Joe Bidens sønn Hunter Bidens forretningsforbindelser i Russland og ba Putin om å gi ut all informasjon han måtte ha om situasjonen.

Det er ikke klart at det er noe materiale på det, og hvis det er det, om Kreml da har tilgang til det.

– Jeg vil tro at Putin ville vite svaret på det, sa Trump, med henvisning til Hunter Bidens potensielle forretningsforbindelser i Russland.

– Jeg synes han skal slippe den fri. Jeg synes vi skal vite det svaret.

Hunter Biden har fått godt betalt for konsulentarbeid han gjorde i utlandet, inkludert Ukraina og Kina, mens hans far – president Joe Biden – var visepresident under Barack Obama.

Justisdepartementet gjennomfører for tiden en kriminaletterforskning av eventuelle transaksjoner som kan være økonomiske forbrytelser.

Det har imidlertid ikke kommet bevis for å støtte Trumps påstander om at Biden-familien var engasjert i korrupsjon eller påvirket USAs politikk for personlig vinning.

Joe Biden har ikke vært innblandet i etterforskningen.

Hunter Biden har så langt nektet for å ha gjort noen feil og sier han vil bli frikjent når etterforskningen er over på et tidspunkt.