TV-lege dømt for pedofili

07/03/2023

Emma Sletta

Utland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
En tidligere TV-lege som har vært på TV siden 1987 er dømt for pedofili. Han oppfordret en 9 år gammel jente til å sende «private bilder».

Den amerikanske TV-legen Bruce Hensel har inngått en såkalt «tilståelsesavtale» og erkjent straffskyld for pedofili.

Tilbake i 2019 hadde den 74 år gamle legen skrevet flere intime meldinger med en 9 år gammel jente.

Han sto derfor overfor en fengselsstraff på opptil ett og et halvt år, men etter å ha inngått en avtale med påtalemyndigheten, rømmer han med to års prøvetid, og han må også registrere seg som seksualforbryter.

Det skriver det amerikanske ukebladet People.

Den mangeårige TV-legen ble arrestert av Los Angeles Police Department i november 2019, hvor han ble siktet for å ha tatt kontakt med en 9 år gammel jente med hensikt å begå seksuelle overgrep.

"Jeg har alltid vært en god og spesiell venn, og du føler deg trygg med meg, så jeg vil alltid beskytte deg og gi deg noe. Vi kan gjøre deg til en stjerne hvis du er villig til å ta risiko», skrev Bruce Hensel til den mindreårige jenta.

Han skrev også til jenta for å sende ham "sexy og private" bilder.

Det var moren til den lille jenta som satte de to i kontakt med hverandre. De skal ha snakket om at hennes 9 år gamle datter skulle få en filmrolle.

Etter arrestasjonen ble Hensel løslatt mot en kausjon på 5000 dollar.

'Du er tilgitt'

Under mandagens høring ba Bruce Hensel om unnskyldning.

– Jeg er fryktelig lei meg for det som skjedde. Jeg har gjort alt jeg kan for å forstå den isolerte hendelsen, sa han, ifølge LA Times.

Det skal ha vært nok til å bli tilgitt av den 9 år gamle jentas far, som endte opp med å omfavne TV-legen i retten, rapporteres det.

Bruce Hensel har jobbet på amerikansk TV siden 1987, og har ifølge sin LinkedIn-profil vunnet 11 Emmy Awards for å produsere, skrive og være vert for roller på stasjonen NBC4.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.