Twitters programvarekode lekket på nett: Tidligere ansatte er mistenkt

27/03/2023 08:33

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De sosiale medienes underliggende kildekode er gjort tilgjengelig via en nettplattform. Nå har Twitter startet en intern etterforskning.

En del av det sosiale mediet Twitters kildekode har blitt lekket på Internett. Dette ifølge rettsdokumenter ifølge den amerikanske avisen The New York Times.

Kildekoden er den underliggende datakoden som det sosiale nettverket kjører på. Det er vanligvis en forretningshemmelighet.

Fredag ​​ba Twitter GitHub, plattformen der programvareutviklere kan samarbeide, om å fjerne koden fra plattformen.

GitHub etterkom den forespørselen, men kildekoden kan ha vært tilgjengelig i flere måneder, ifølge den amerikanske avisen.

Det er imidlertid ikke kjent nøyaktig hvor lenge den har ligget på plattformen. Twitter har startet en intern etterforskning av lekkasjen.

Ifølge The New York Times melder to anonyme personer med kjennskap til etterforskningen at Twitter antar at de som er ansvarlige for lekkasjen er tidligere ansatte.

Her må imidlertid Twitter også lede an blant en ganske stor gruppe mennesker.

Siden Elon Musk kjøpte selskapet i oktober og innsatte seg som direktør, anslås rundt 75 prosent av selskapets 7.500 ansatte å enten ha fått sparken eller å ha sagt opp stillingen selv. Det skriver amerikanske medier.

Twitter har innlevert dokumenter til tingretten for det nordlige distriktet i California. Her ber Twitter GitHub identifisere personen bak lekkasjen. Twitter vil også vite om folk som har lastet ned koden.

Elon Musk har tidligere sagt at han vil gi offentlig tilgang til koden som brukes til å anbefale Twitter-innlegg til brukere.

Det er ikke klart om den delen av kildekoden er blant de lekke delene. Twitter svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar fra mediet CNBC.

Ifølge The New York Times går personen som lekket kildekoden under navnet «FreeSpeechEnthusiast» på GitHub – altså ytringsfrihetsentusiast.

Det antas å være en pille for Musk, som har beskrevet seg selv som en «ytringsfrihetsabsolut». I løpet av 2022 ble Musks Twitter-oppkjøp en langvarig saga.

Etter å ha kjøpt opp Twitter-aksjer i begynnelsen av året, tilbød Musk å kjøpe hele plattformen for 44 milliarder dollar i april.

Han trakk seg senere ut av avtalen, men Twitter-ledelsen saksøkte den rike mannen for å forsikre seg om at han holdt seg til avtalen.

Det endte med at mediet ble kjøpt i oktober for den opprinnelig tilbudte kjøpesummen, men for å finansiere kjøpet måtte Musk selge Tesla-aksjene sine for millioner av dollar.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.