Ung dansker drept i Ukraina

29/04/2022 07:30

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ung dansk mann har mistet livet i Ukraina, hvor han hadde sluttet seg til den ukrainske fremmedlegionen.

En dansk soldat på bare 25 år har mistet livet i Ukraina. Han hadde reist til det krigsherjede landet for å kjempe på den ukrainske siden som en del av den ukrainske fremmedlegionen.

Den danske mannen skal ha blitt drept i forbindelse med et angrep i byen Mykolajiv for to dager siden. Det opplyser korrespondent Rasmus Tantholdt til TV 2.

– Vi kan nå bekrefte fra flere uavhengige kilder - også fra kilder som har kjempet med dansken - at han har gått bort. Det er også flere andre utlendinger som er drept i angrepet i Mykolajiv, sier Tantholdt.

Sky News kan også bekrefte Tantholdts uttalelse om at andre utenlandske soldater også har mistet livet i Mykolajiv. Britiske medier skriver at en brite fra fremmedlegionen også er drept, mens en annen brite er meldt savnet.

Det har imidlertid ikke vært mulig å bekrefte om disse to hendelsene også er knyttet til angrepet som fant sted på byen Mykolajiv, som ligger sør i Ukraina, og har blitt herjet av intense kamper i det siste.

Rasmus Tantholdt sier også at liket av den 25 år gamle mannen er i russisk varetekt. Familien til den avdøde soldaten har blitt kontaktet og varslet av troppslederen i Ukraina.

Utenriksdepartementet har imidlertid ennå ikke kunnet bekrefte at det er en dansk statsborger som skulle ha omkommt i Ukraina. Det sier de til B.T.