Ung kvinne klaget over smerter: Legene fant dette i magen hennes

22/07/2022 15:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Swns/Polfoto
Foto: Swns/Polfoto
Da en ung kvinne gikk til legen med voldsomme smerter i magen, var det ikke et alminnelig syn som ventet kirurgene.

En 20-årig kvinne visste virkelig ikke hvor hun skulle gjøre av seg, da hun dro til det indiske sykehuset VC Gandhi & MA Vora Municipal General Hospital i den indiske provinsen Rajawadi i Mumbai. 

Den unge pasienten hadde voldsomme magesmerter, kastet opp og veide bare 30 kilo da hun ankom sykehuset. 

Men da legene scannet magen hennes, så de raskt hva som forårsaket de voldsomme smertene for den unge kvinnen, skriver britiske Metro. De gjorde straks klar til en operasjon.

- Da vi undersøkte hennes, så vi tydelig en hard ansamling i den øverste delen av magen. Etterpå viste en scanning en stor masse av hår, som hadde formet seg etter magesekken og de øvrige tarmene, forteller kirurg Bharat Kamath til Metro. 

En psykologisk undersøkelse av kvinnen viste at hun led av trikotillomani, også kalt Rapunzel-syndrom, som er en psykisk lidelse hvor pasienten ikke kan motstå trangen til å rive hår fra hodet og spise det.

Det er typisk unge kvinner som blir rammet av den psykiske lidelsen, som kategoriseres som en tvangshandling i samme stil som pasienter som lider av OCD.

For den 20-årige pasienten var det ingen annen utvei enn en tur på operasjonsbordet, hvor legene skjærte ut en enorm hårball.. 

- Det er første gang vi har behandlet et slikt tilfelle på sykehuset her, men det har vært isolerte tilfeller andre steder, sier Bharat Kamath til avisen.

Operasjonen var svært vanskelig, da massen av hår hadde samlet seg så tett at det ‘var begrenset plass til å innføre instrumenter’, forteller kirurgen. Den harde massen av hår var 25 centimeter lang og 12 centimeter bred, og den samlede vekten av håret var hele 750 gram.

Den 20-årige pasienten har det bra etter omstendighetene. Om hun fortsatt spiser sitt eget hår etter å ha fått tømt magesekken, melder historien ikke noe om.