Ung mann død av 1 1/2 liter cola

03/08/2022 09:50

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En 22 år gammel mann har mistet livet etter å ha inntatt 1,5 liter cola.

De fleste kan være enige om at ikke mye kan konkurrere med en iskald cola på en varm sommerdag.

Mange elsker smaken av den verdensberømte brusen, og spesielt nyte den hvis du trenger å bli avkjølt i varmen. Det var slik en 22 år gammel mann også tenkte.

På en dag da temperaturen hadde steget, bestemte han seg for å nyte en Coca-Cola. Tilsynelatende har han vært veldig tørst, for på bare ti minutter hadde han tømt 1,5 liter Coca-Cola.

Selv om han fikk slukket tørsten, hadde det dødelige konsekvensene for den unge mannen.

Ifølge legene som undersøkte ham, har den store mengden cola på kort tid resultert i hans død.

Seks timer etter å ha konsumert den store mengden brus, ble mannen innlagt på sykehus da han hadde store smerter og hoven mage.

Mannen forklarte til leger om inntaket av colaen, og en påfølgende rapport har vist at den store mengden brus resulterte i en oppblåst lever hos mannen. I tillegg viste CT-skanningene at han hadde en unormal mengde gass i tarmveggen. 

Sto det i rapporten.

Som et resultat prøvde leger å fjerne den store mengden gass. I tillegg fikk han medisiner for å beskytte leveren. Dessverre var det for sent å medisinere mannen, da leveren allerede hadde blitt skadet av den store mengden cola.

18 timer etter at legenes behandling startet, ble det klart at mannens liv ikke kunne reddes.

Ifølge Nathan Davies, biokjemiker ved University College London, bør du ikke frykte at du vil ende opp i samme situasjon som den 22 år gamle kinesiske mannen hvis du drikker cola. Det er en ulykke som skjer ekstremt sjelden.

"Det er svært usannsynlig å dø av 1,5 liter brus. Som i uhyggelig svært usannsynlig," sier Nathan Davies til Daily Mail.

I tillegg mener han også at det er nødvendig å gjennomføre flere undersøkelser av mannen før det kan konkluderes alvorlig med at det faktisk var colaen som forårsaket hans død.