Unge kvinner oppdratt til å begå innbrudd: Pågrepet med skrutrekker i bh’en

06/12/2017 10:30

Anniken Hauge

Utland
Tysk politi har avdekket en bande som antas å ha operert i opp til flere land i Europa. I Tyskland alene har banden stått bak intet mindre enn 10.000 innbrudd.

Under en politiaktion i München i Tyskland har det lykkes politiet å finne frem til tre unge jenter. Jentene var i gang med å begå innbrudd i en eiendom, da eiendommens beboere skremte jentene som deretter løp rett i politiets armer. 

Etter en kroppsvisitasjon forstod politiet at det ikke var tre helt vanlige jenter de hadde fått tak i.

En av jentene hadde en skiftenøkkel i bukselinningen og en annen hadde en skrutrekker i bh’en. Alle de tre jentene hadde identitetskort som viste at de var under den kriminelle lavalder, som i Tyskland er 13 år.

Jentenes fingeravtrykk bekreftet senere at alle tre tidligere har blitt pågrepet for tyveri i flere andre tyske byer. De har dog blitt løslatt hver gang på grunn av sin lave alder. Men denne gangen slapp de ikke like lett unna.

Etter en imponerende politiinnsats har det lykkes politiet å avdekke en av Europas flittigste innbruddsbander. Samme bande som de tre jentene er en del av.

Politiet fant senere jentenes kroatiske pass, som bekreftet at alle tre i virkeligheten var over den kriminelle lavalder. Det ble startskuddet for det omfattende etterforskningsarbeidet. 

Den organiserte kriminaliteten skulle vise seg å være et familieforetak med bakgrunn i rom-miljøet i Kroatia, hvor foreldre oppdrar barna sine til å bli innbruddstyver.

500 mennesker fra rundt 30 familier antas å tilhøre gruppen, som kjører med egne regler og verdier.

Kroatisk politi har i ettertid tatt gruppens overhode, bestemor Jovanka og bestefar Rade, som levde et luksusliv og var i besittelse av smykker og verdigjenstander for over en million norske kroner. De sitter nå i tysk fengsel og avventer dom. Det skriver danske TV2

Barna oppdras fra de er helt små til å stjele. De går sjeldent på skole og gifter seg inn i hverandres familer. Jentene selges til den prisen det forventes at de kan inntjene på tyverioppdrag.

Denne formen for organisert kriminalitet opererer ved å sende bandemedlemmer opp gjennom Europa. En tur varer rundt tre måneder, hvor bandemedlemmerne utelukkende begår innbrudd etter inbrudd.

Les også: Par siktet for å ha mishandlet 4 måneder gammel sønn ved å legge ham i mikrobølgeovnen