Værsjef sparket: Lagde 'feil' værvarsel

23/08/2022 10:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Feil værmelding endte opp med å koste to ansatte jobbene deres.

Som værleder er du ofte veldig foraktet. Det kan være vanskelig å forutsi været selv om det i dag er mange gode satellitter å bruke til prognoser.

Lørdag var det lagt opp til den store feiringsdagen i Ungarn, da det var den såkalte St. Stephen's Day - en nasjonal helligdag i Ungarn.

Blant annet var det planlagt et stort fyrverkeri for kvelden, men syv timer før planlagt start utsatte regjeringen arrangementet med henvisning til ekstreme værvarsler.

Imidlertid viste været å holde seg rolig, og dette forårsaket raseri. Så mye at faktisk sjefen og nestlederen for National Weather Service i Ungarn ble sparket av samme grunn.

Regjeringen utsatte arrangementet i en uke på grunn av de ekstreme værvarslene de mottok fra Meteorologisk institutt.

Men regnstormen, National Meteorological Service, hadde spådd en retningsendring og rammet deler av Øst-Ungarn i stedet - og unngikk hovedstaden Budapest helt, der den store begivenheten skulle finne sted.

Meteorologisk institutt sendte søndag ut en offentlig unnskyldning på sin Facebook-side der de forklarte at det «minst sannsynlige» utfallet skjedde og at usikkerhet er en del av værmeldingen.

Dette endret imidlertid ikke det faktum at innovasjonsminister Laszlo Palkovics mandag sparket de to nå tidligere ansatte i værtjenesten på grunn av - i regjeringens øyne uakseptabel værmelding, skriver BBC.