Veganere krever navn på rundkjøring endret: Det er "støtende"

12/08/2022 08:36

Emma Sletta

Utland
Foto: Google Earth
Foto: Google Earth
De krever at navnet på en velkjent rundkjøring endres fordi de mener det er «støtende».

Veganere krever at den velkjente Svinekjøttpai-rundkjøringen i Leicester har skiftet navn. De mener at dagens navn er for «støtende».

Landemerket i East Midlands, som faktisk er oppkalt etter et bibliotek, ser ut som den velkjente paien sett ovenfra, og det har fått veganske aktivister til å kreve at rundkjøringens navn endres.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) har skrevet til Sir Peter Soulsby, borgermesteren i Leicester, og sier at å endre navnet til 'Vegan Pie Roundabout' ville 'inspirere publikum til å ta sunnere matvalg' og å 'forhindre dyr fra lidelse'.

Det skriver LADbible skriver.

I brevet siterer dyrerettighetsorganisasjonen en studie som har funnet at en tredjedel av alle personer over 18 år i området er overvektige, noe den har økt til fra under en fjerdedel på bare fem år.

"Som nylige rapporter har vist at Leicestershire har noen av de høyeste fedmeratene i Storbritannia, har det aldri vært et bedre tidspunkt å slutte å gå i sirkler og ta en bit av Leicesters farlige fedmekrise," skriver PETA.

"Å spise kjøtt, inkludert paier laget av griser, er spesielt knyttet til tykktarmskreft, prostatakreft, brystkreft, lymfom og magekreft."

"Matvarer avledet fra dyr inneholder mange stoffer som direkte kan øke risikoen for kreft, som hem, nitrater, nitritter, heterosykliske aminer og polysykliske aminer."

– Veganere er mindre sannsynlig enn kjøttetere å lide av hjertesykdom, hjerneslag, diabetes, kreft og fedme. Plante erter er fremtiden, Leicester!

Organisasjonen hevder videre at det ville være hensiktsmessig å kalle veifunksjonen «vegansk» da begrepet for et plantebasert kosthold ble oppfunnet i Leicester.

"Da ordet 'vegansk' ble laget i Leicester av Donald Watson i 1944, ville endring av navnet på denne travle rundkjøringen også være en fin måte å feire byens veganske og pai-elskende arv på," står det.

Men ikke alle mener at å endre navnet på rundkjøringen er den riktige avgjørelsen. Flere har uttrykt dette på sosiale medier.

"Bare les en overskrift. Veganere krever at en rundkjøring kalt Pork Pie skal omdøpes. Verden har blitt gal," sa en person.

"Jeg ante ikke at Leicester hadde en svinekjøttpai rundkjøring! Så fabelaktig. Det må forsvares for enhver pris," skriver en annen.

Sir Peter Soulsby, som mottok brevet, sa til Metro: "Det er en morsom og ganske smart måte å trekke oppmerksomhet til seg selv og deres sak - men det er ingen måte vi kan endre navnet folk har gitt biblioteket og rundkjøringen ved siden av det."

– Det har vært kjent lokalt som Pork Pie Library siden det ble bygget på 1930-tallet, takket være den særegne sirkulære formen. Enhver snakk om å endre navnet er bare en pai i himmelen.