Verdens eldste barneskoleelev er død: 99 år gammel

22/11/2022 19:23

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Verdens eldste barneskoleelev er død i en alder av 99 år i Kenya, like før hennes avsluttende eksamen skulle begynne.

Priscilla Sitienei ble antatt å ha vært den eldste grunnskoleeleven i verden, og barnebarnet hennes har bekreftet at hun døde fredelig i hjemmet sitt.

Priscilla vokste opp under den britiske okkupasjonen av Kenya, og fikk aldri sjansen til å gå på skole som barn, men trodde sterkt på at alle skulle ha sjansen til å få sin utdannelse.

Det skriver Unilad.

Ifølge BBC brukte hun 65 år på å tjene samfunnet sitt som jordmor, til og med hjelpe til med fødselen av noen av babyene som skulle bli klassekameratene hennes før hun tok sjansen hun aldri hadde som barn og gikk på barneskolen slik at hun kunne lære å lese og skrive.

Da hun begynte på Leaders Vision Preparatory School, endte hun opp i klassen med seks av sine tippoldebarn, i håp om at hun kunne sette et eksempel for andre.

Hun pleide å fortelle barn som ikke gikk på skolen fordi de var for gamle for det at hvis hun kunne være der, så kunne de også.

Priscilla sa også i fjor at hun håpet hennes beslutning ville motivere unge mødre til å gå tilbake til skolen og få sin utdanning.

Hennes favorittfag i skolen var naturfag, religiøs utdanning og matematikk.

Priscilla, som først ble avvist fra skolen etter at Kenya gjorde grunnutdanningen gratis i 2003, kunne vise hvor dedikert hun var til å få utdannelsen sin og fikk lov til å bli med som student i 2010.