Verdens eldste person er død: Her er den nye tittelholderen

26/04/2022 08:26

Emma

Utland
Foto: Guinness World Records
Foto: Guinness World Records
Verdens eldste person er død, og det gjør naturligvis at en ny person har fått tittelen.

I går kunne Guinness World Records publisere en trist nyhet om at japanske Kane Tanaka er død.

Tanaka var da verdens eldste person med en alder av 119 år, og hun ville ha fylt 120 år 2. Januar neste år.

Hun tok tittelen som verdens eldste person da hun var 116 år og 28 dager, og i tillegg, ved hennes død, holdt hun også tittelen til den nest eldste personen som noen gang har levd.

Tanakas død har selvfølgelig betydd at det nå er en ny person som har overtatt tittelen, og som ifølge Ladbible er  den franske nonnen Lucile Randon; bedre kjent som søster Andre. 

Hun er 118 år gammel og er allerede nær å overgå Tanakas alder.

Laurent Toussaint, en dataforsker og "tracker" for fransk INED, forklarte at etter Tanakas død vil søster Andre "definitivt være den eldste, og på lang avstand som den nest eldste personen er en polsk kvinne, som er 115."

Den eldre kvinnen, som har mistet synet med alderen, har uttalt at hun er "fornøyd" med tittelen og "virkelig liker oppmerksomheten", men at hun ikke kommer til å forlate jorden før hun har slått både Tanaka og Jeanne Calment.

Calment er den eldste personen som noen gang har levd og den eneste som har vært eldre enn Tanaka.

Calment kom også fra Frankrike og var hele 122 år gammel da hun døde i 1997, og søster Andre har fortsatt minst fire år til hvis hun skal slå rekorden og bli den eldste personen noensinne.

I dag bor søster Andre på et sykehjem i Toulon, hvor hun begynner hver dag med en solid frokost og morgenmesse.

Hun ble født 11. februar 1904 og har opplevd litt av hvert siden det.

I tillegg til å leve gjennom to verdenskriger, den kalde krigen og en koronaviruspandemi, har hun også jobbet som guvernante i Paris før hun bannet til religion og ble nonne ved 'Daugthers of Charity'.

I tillegg har hun blant annet mottatt et håndskrevet gratulasjonsbrev fra Frankrikes president Emmanuel Macron i forbindelse med hennes 118-årsdag.

For å lære mer om søster Andre, kan du klikke her.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.