Verdens tynneste skyskraper er klar: Det koster en leilighet

21/04/2022 07:40

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke bare bygningen som er tårnhøy.

I New York er det mange skyskrapere. Under byggingen av nye er det ofte konkurranse om å bygge den største. Nå er en ny skyskraper klar, men den er ikke den største.

Det er derimot den tynneste skyskraperen i hele verden, og den tredje høyeste i New York med en høyde på 435 meter.

Bygningen heter Steinway Tower, og ligger midt i hjertet av Manhattan på 111 West 57th Street.

Utbyggingen omfatter 60 leiligheter som strekker seg over tårnets 84 etasjer og den tilstøtende Steinway Hall-bygningen.

Tårnet ble designet av det New York-baserte arkitektfirmaet SHoP Architects og bygget av JDS Development, Property Markets Group og Spruce Capital Partners, som allerede begynte byggingen i 2013.

Gregg Pasquarelli, administrerende direktør i SHoP Architects, kalte i en e-post til CNN  bygningen «et prosjekt med ekstraordinære proporsjoner og episk storhet».

Det nye supertårnet er et tillegg til Steinway Hall, som er en historisk bygning fra 1925 kjent som det tidligere hjemmet til pianoprodusenten Steinway and Sons og en konsertsal.

Dette tidligere kulturhuset har nå blitt omgjort til luksusboliger. Hvis det høres fristende ut å ha et hjem i det nye tårnet, kan du allerede gjøre deg klar til å spille Eurojackpot.

Det er ikke bare bygningen som er høy. Det samme er prisene på leilighetene.

I den "billige" enden kan du få en leilighet for i underkant av 53 millioner kroner, mens penthouseleilighetene selges for nettosummen på 451 millioner dollar.

For de 451 millioner kronene får du også 360 graders utsikt over Manhattan, tre etasjer og blant annet fire soverom fordelt på mer enn 660 kvadratmeter.

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.