Veronica fikk sjokk da hun så sønnens klassebilde

14/09/2016 09:00

Anniken Hauge

Utland
Det var dette synet som møtte Veronica og gjorde henne trist. Foto: Photomic.
Det var dette synet som møtte Veronica og gjorde henne trist. Foto: Photomic.
Hvordan hadde du reagert hvis det var din sønn?

- Jeg ble både lei meg, sint, fortvilet og forbanna på én gang, forklarer Veronica Appelgren, som er mor til fem-årige Elis som har cerebral parese og derfor sitter i rullestol. 

Slik var den svenske mammaens reaksjon, da hun forleden dag så sønnens klassebilde fra skolen i Varberg i det sydvestlige Sverige. Det skriver det svenske mediet SVT.

Femårige Elis hadde gledet seg til å få tatt sitt første klassebilde, og dagen før fotograferingen hadde han nøye valgt ut hvilke klær han skulle ha på seg på bildet. Men da gutten kom hjem fra skolen etter fotograferingen, ville han ikke svare da moren spurte hvem han hadde sittet ved siden av. 

Først da Veronica så bildet forstod hun hvorfor. Elis var blitt plassert helt ute i kanten av bildet, vekk fra klassen sin - ved siden av en lærer. 

- Bildet kunne ha vært et kampanjebilde fra organisasjonen ‘Friends’ om å bli holdt utenfor, men det er det ikke. Det er sønnen min sitt klassebilde fra barnehageklassen. Et bilde som virkelig er blitt tatt, et bilde som er ekte. Et bilde tatt i august 2016, sier Veronica Appelgren til SVT. 

Veronica kontaktet straks skolen som fortalte at lærerne hadde reageret på plasseringen av Elis, men at fotografen hadde stått fast på valget sitt. Derfor ringte den ulykkelige moren også til skolefotofirmaet, Photomic, som beklaget dypt.

- Vi er veldig lei oss for det som har skjedd og det er vårt ansvar. Vi har også en fotograf som er oppriktig lei for det, sier sjefen for skolefotofirmaet Photomic, Atle Andersen til SVT. 

Saken endte med at Elis og klassen får ta et nytt klassebilde på fredag.