Ville ha penger og støtte: Mor løy datteren dødssyk

25/11/2022 07:23

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En kvinne er dømt til seks års fengsel for å ha løyet datteren hennes dødssyk. Imidlertid kan hun bli løslatt om bare seks måneder.

I flere år overbeviste en amerikansk kvinne alle rundt henne om at datteren hennes var døende.

Selv datteren fikk beskjed om at hun var alvorlig syk.

Men nå har det vist seg å være ren fabrikasjon – og moren er nå funnet skyldig og dømt.

Det skriver People.

Amerikanske Lindsey Abbuhl fra Canton, Ohio, ble nylig dømt til seks års fengsel for å ha løyet datteren dødssyk - men hun kan allerede være ute om seks måneder hvis hun oppfører seg.

I flere år løy moren til datteren, som nå er 11 år gammel, om at hun var syk med en alvorlig lidelse i hjernen. Hun sa at datterens nervesystem var skadet og datterens hjerne sakte stengte ned. I februar 2021 sto mor og datter også frem i et TV-intervju for å fortelle hvordan datteren måtte gi opp drømmen om å bli softballspiller.

– Legene var bekymret for at idretten skulle bli litt for fysisk for henne med hennes tilstand. Så vi tok den vanskelige avgjørelsen i fjor om at hun skulle stoppe og ikke spille mer, sier Abbuhl i intervjuet.

Tre måneder senere sporet imidlertid myndighetene opp løgnen hennes. Sosialtjenesten fikk flere tips om at moren bevisst hadde løyet i flere år i håp om å få støtte og penger.

For noen dager siden innrømmet moren at hun faktisk hadde løyet om datterens dødssyke helse. I tillegg til fengselsstraff er hun også dømt til å betale rundt 60.000 i godtgjørelser.

Den lille jenta er nå 11 år gammel. Navnet hennes har ikke blitt avslørt. Det er bare kjent at hun i dag har det bra og bor sammen med faren sin.