Vladimir Putin truer nordiske land

27/02/2022 15:16

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russlands president Vladimir Putin er klar i mot de to nordiske landene.

Vladimir Putin har truet Sverige og Finland med «militære og politiske konsekvenser» hvis de bestemmer seg for å slutte seg til NATO. Det skriver The Mirror.

Maria Zakharova, talskvinne for Russlands utenriksdepartement, sier det vil få alvorlige konsekvenser for deres nære naboer i nord.

Etter hvert som Russlands invasjon av Ukraina intensiveres, har de derfor sendt ut nok en advarsel om å krysse president Putin. Både Finland og Sverige deler en grense mot Russland.

– Finland og Sverige bør ikke basere sin sikkerhet på å skade andre lands sikkerhet, og deres tiltredelse til NATO kan få skadelige konsekvenser og få militære og politiske konsekvenser, sa Zakharova på en nyhetskonferanse.

Senere gjentok det russiske utenriksdepartementet også trusselen på nettet.

«Vi anser den finske regjeringens forpliktelse til en militær ikke-samordnet politikk som en viktig faktor for å sikre sikkerhet og stabilitet i Nord-Europa», skrev det russiske utenriksdepartementet på Twitter.

«Finlands tiltredelse til NATO vil få alvorlige militære og politiske konsekvenser», fortsetter den.

Putin antas å ha tatt beslutningen om å invadere Ukraina etter at flere vestlige land undersøkte ideen om at de kunne bli med i NATO.

CNN meldte lørdag morgen at amerikanske etterretningsrepresentanter frykter at hovedstaden Kiev kan falle i russiske hender allerede lørdag ettermiddag.

Russiske tropper har allerede fanget byen Melitopol i den sørøstlige Zaporizhzhya-regionen, mens en kombinasjon av trente tropper og sivile med våpen har klart å avverge angrep i de fleste andre områder.

En natt med kamper har fått store konsekvenser på begge sider, og estimater tyder på at mellom 1.000 og 3.500 russiske soldater er drept, skriver The Mirror.

I tillegg er totalt 198 ukrainere, inkludert tre barn, drept under den russiske invasjonen, sa landets helseminister Viktor Lyashko tidligere lørdag. Ytterligere 1115 personer er skadd, inkludert 33 barn.

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.