What? Jente står på hender på et helt vilt sted

29/11/2021 10:29

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
En farlig trend sprer seg nå i Storbritannia.

Flere bruker togoverganger til å posere i farlige og oppsiktsvekkende bilder.

Senest har en ung jente stått på hendene ved en togovergang.

Network Rail utstedte en advarsel etter at opptakene dukket opp, og sa at jernbanen «ikke er et sted for fotoshoot».

Hendelsen skjedde i Broxtowe, Nottinghamshire, på en strekning som brukes av tog som kjører opp til 130 km / t. Politiet sa at jentene viste en "flagrant ignorering for sin egen sikkerhet og andres."

Flere personer ble også filmet stående i krysset for å ta bilder, med en person liggende på skinnene.

En fersk studie av krysset, som ligger i Attenborough naturreservat, registrerte 22 eksempler på misbruk på bare ni dager. 

Network Rail rutedirektør Gary Walsh sa, ifølge Metro:

«Denne oppførselen på nivåovergangen i naturreservatet er helt sjokkerende. Jernbanen er ikke en fotomulighet, og det er aldri trygt å stoppe eller henge rundt på skinnene. De to jentene i hendene er helt uvitende om farene de utsetter seg for. Denne hendelsen kunne ha endt med tragiske konsekvenser for dem, så vel som for deres venner og familie.».

Inspektør Clements fra British Transport Police la til:

«Karakterene i dette opptaket viser tydelig en sjokkerende og åpenbar manglende respekt for egen sikkerhet og andre. Det er en straffbar handling, det kan føre til tragiske konsekvenser eller livsendrende skader. Vi patruljerer jevnlig dette området og minner alle om viktigheten av å ta vare på jernbanen og ikke trenge inn.»

Hendelsen som involverte håndstanden ved krysset ble filmet i juli. Dette var 12 måneder etter at et par ble fanget på CCTV poserer for bryllupsbilder mens de står på et nivå kryssing nær Whitby, North Yorkshire.

Network Rail sa at de gjør «alt vi kan» for å forbedre sikkerheten ved togoverganger, men at de trenger lokalsamfunnet til å «samarbeide».