10 grunner til at bonusforeldre burde hylles

15/08/2016 14:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spesielt stemødre har gjennom tidene hatt et rykte på seg for å være ’onde’, men her er ti grunner til at mange bonusforeldre fortjener et klapp på skulderen.

Historien om ’Snehvit og de Syv Dvergene’ har ikke gjort så mye godt for steforeldre.

Stereotypen med den onde stemoren sitter godt i mange menneskers bevissthet.

Men mange vil nok også påstå at navnet bonusforeldre passer bra, for ofte kan det være en berikelse å få en snill ekstra-forelder.

Det krever ofte en tilvenning, men så kan det komme positive ting ut av at mor eller far har funnet seg en ny partner.

Her er ti grunner til å hylle bonusforeldre:

 1. De gjør mor eller far lykkeligere.
  Når ens mor eller far har valgt en person som partner, så er det fordi de gjør dem lykkeligere, og blant annet derfor er bonusforeldre en god ting.
   
 2. De har ikke blitt skremt bort.
  Bonusforeldre har helt sikkert vært klar over at det ville være en stor oppgave å smelte inn i en ny familie med barn, men de ga ikke opp av den grunn.
   
 3. Ekstra voksen.
  Noen ganger var det de som måtte trå til med disiplin, hvis ens egne foreldre kanskje ikke orket mer. Takk for at dere orket å ta kampen.
   
 4. Trøst.
  Bonusforeldre kan være veldig fine å ha når man skal få trøst. Selv om det ikke er det samme som fra ens egne foreldre, så er de gode steforeldrene alltid på ens side når man trenger det.
   
 5. Kan se tingene litt mer utenifra.
  Noen ganger er det fint at en ’ny’ voksen kan se på situasjonen med et par friske øyne.
   
 6. En del av familien.
  Det er ikke helt som å ha en ny forelder, for forholdet vil alltid være annerledes. Men er man heldig å ha fått en bonusforelder man kommer godt overens med, så har man et ekstra familiemedlem man kan regne med.
   
 7. Det har ikke alltid vært enkelt.
  Som bonusforelder med temperament og meninger, skal man passe inn i en ny familie som allerede har deres egne vaner. Det kan ofte være en stor utfordring. Takk for at dere ble værende.
   
 8. Nye søsken.
  Selv om det er vanskelig å bringe to familier sammen, så er det mange mennesker som har fått nye snille søsken (både halv-og stesøsken), på grunn av deres bonusforelder.
   
 9. Tålmodigheten.
  Det er selvfølgelig ikke gjeldende for alle bonusforeldre, men for de av dere som har lykkes i å telle til ti de fleste ganger før dere har kjeftet – dere vil vi takke.
   
 10. Dere er en bonus.
  Når det lykkes å smelte sammen familien med bonusforeldre, så er det en god ting som har kommet ut av en dårlig situasjon. Ens foreldre er ikke sammen lengre, men til gjengjeld har man fått en bonusforelder.