14-årig jente gir håndskrevet brev til flyvertinnen på flyet: 'Jeg trenger hjelp'

06/02/2017 12:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En amerikansk flyvertinne blir hyllet for handlekraften sin etter at hun reddet en jente fra en fryktelig skjebne.

Amerikanske Sheila Frederick var på jobb som flyvertinne mellom Seattle og San Francisco i USA, da hun plutselig la merke til en ung jente som fikk alarmklokkene til å ringe hos den 49-årige flyvertinnen. 

Jenta så ut til å være mellom 14-15 år, og var i selskap med en voksen mann ombord på Alaska Airlines flyet. Det skriver Independent.

- Jeg fikk en følelse av at noe var galt. Han var velkledt, og det var jeg jeg stusset over, for jeg tenkte: Hvorfor er han så velkledr, når hun ser så sjuskete og malplassert ut, forteller Sheila Frederick.

Derfor prøvde flyvertinnen å henvende seg til de to passasjerene, men mannen gikk i forsvar med én gang, og jenta sa ikke et ord. 

Det fikk Sheila Frederick til å etterlate en lapp til jenta på flyets toalett, og da jenta senere hadde vært på toalettet, hadde hun lappen med ordene:

- Jeg trenger hjelp!

49-årige Sheila Frederick ble virkelig dagens helt. Privatfoto

Raskt kontaktet Sheila Frederick flyets pilot, som fikk gitt beskjed til politiet på bakken. 

Da flyet landet i San Francisco, ble mannen raskt arrestert av politiet. Takket være Sheila Fredericks instinkter og modige beslutning om å handle på dem.

Det viste seg at den unge jenta var offer for menneskesmugling, men takket være flyvertinnens årvåkenhet, lykkes hun med å redde den stakkars jenta fra en grusom skjebne. 

Episoden på Alaska Airlines-flyet fant sted i 2011. Siden 2009 har det vært en bevisst strategi å trene flypersonale i USA til å legge merke til tegn på menneskehandel, så man kan bekjempe det uhyggelige og kyniske fenomenet. Og det har altså fungert. 

Noen av tegnene som de blant annet blit trent i å legge merke til, er om en person ser ut til å bli kontrollert, er forslått, nekter å svare på spørsmål, eller har mangelfull øyekontakt. 

USAs immigrasjonsmyndigheter meddeler at man i fjor alene har anholdt 2.000 menneskesmuglere og identifisert 400 ofre for menneskesmugling.