Andrea raser over menn i treningsstudioet sitt

25/01/2022 08:45

Emma

Viralt
Foto: Privat.
Foto: Privat.
Andrea føler seg urettferdig behandlet.

42 år gamle Andrea Ali har i flere år brukt treningssenteret jevnlig. Men opplevelser som har funnet sted i nyere tid har ført henne til tastene.

Det skriver The Mirror.

Under sitt siste treningsbesøk opplevde hun noe som gjorde henne sint og trist. Midt i treningen tok mannlige treningsgjester håndvektene som hun brukte.

– De antok at jeg ikke kunne løfte vekten, forklarer den 42 år gamle kvinnen fra London, som har valgt å dele sin erfaring på LinkedIn - for å påpeke at kvinner også kan trene styrketrening.

«To ganger siden jeg kommer tilbake til treningsstudioet, har menn tatt vektene mine (midt i en treningsøkt). De antar at jeg ikke kan løfte så tungt», skriver hun, og legger til at akkurat nå ligger hun på 80 kilo og 85 kilo.

"Det er sjokkerende"

For Andrea er opplevelsen rett og slett sjokkerende, forklarer hun.

«De tar vektene som ligger rett ved siden av meg. Jeg har lagt dem ned for å bruke dem på staven min», skriver hun. Andrea er overbevist om at det skjer fordi hun er kvinne.

"Hvis jeg var en mann, ville de aldri våge å gjøre det. Sist gang det skjedde, gikk mannen forbi to stativer der andre menn trente før han endte opp med meg,” forteller hun.

"Jeg spurte ham: 'Unnskyld, hva gjør du?' Hvor han svarte at han ikke trodde jeg brukte de tunge platene. Jeg påpekte at han hadde passert to menn for å komme bort til meg. Han var unnskyldende, men han trodde bare ikke at kvinner brukte de tunge vektene, forklarer hun i innlegget.

Andrea Ali understreker at ikke er alle menn tenker sånn. Men som mor til tre jenter mener hun det er en situasjon som er viktig å fremheve.

– Enten døtrene mine ser på meg eller ikke, oppdrar jeg tre jenter til å være sterke kvinner, både fysisk og mentalt, sier hun. Hun er overbevist om at mennene ikke gjør det for å irritere henne. Men dette er en kultur som må våkne.

«Det er definitivt en mannskultur i treningsstudioene fylt med testosteron. De har mye å bevise - spesielt nå. Folk har mistet mye styrke det siste året, så det handler om å komme i form raskt,» sier Andrea.

Andrea håper hun kan skape en slags bevissthet hos andre treningsgjester.

– Jeg synes bare at folk skal behandle andre likt og med respekt. Menn kan bli sterkere enn kvinner, men hvis en kvinne har løftet seg i syv år, så er det stor sjanse for at kvinnen blir sterkere enn mange menn som nettopp har startet. Det er ikke hyggelig å få noen til å føle at de ikke er sterke nok - bare fordi du er kvinne, sier Andrea.

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.