Bea forsvant og overlevde 2 vintermåneder i det fri: Plutselig finner bonden henne et overraskende sted

11/02/2024 05:00

Emma Sletta

Viralt
Foto: Arkivfoto fra Shutterstock.com
Det ble satt i gang et omfattende søk for å finne hunden.

Hunden er menneskets beste venn, og i flere tiår har hunden vært en del av mange menneskers hjem. Det er derfor sjelden å se en hund som lever i det fri. Men det betyr tydeligvis ikke at hundene ikke kan klare seg i villmarken.

Etter en lang og engstelig leting på nesten to måneder, blir Bea, en syv år gammel walisisk springer spaniel, endelig gjenforent med eierne sine, Adam og Rachel Sergeant.

Det skriver BBC.

Bea forsvant sporløst under en familieutflukt over Conwy-dalen den 8. desember, noe som utløste et omfattende søk. Til tross for det harde vinterværet og flere rapporterte observasjoner av hunden, var det først nylig at Bea ble funnet fanget i et piggtrådgjerde av en oppmerksom bonde.

Bonden, Huw Jones, la merke til Bea takket være en "merkelig hylende lyd" fra et sjeldent besøkt hjørne av eiendommen hans. Til tross for utfordrende mørke og en halv times innsats, klarte han å frigjøre Bea, som utrolig nok ikke prøvde å bite ham i prosessen.

- Jeg var redd for at hun skulle prøve å bite meg, men hun var fantastisk, sier Jones.

Beas mirakuløse overlevelse og hjemkomst har vært en kilde til stor lettelse og glede for sersjantfamilien. Deres bekymringer for at Bea skulle finne det vanskelig å tilpasse seg familielivet igjen, ble raskt erstattet av lettelse da Bea viste seg å være sitt "vanlige jeg" – rolig og mild, selv rundt det yngste medlemmet av familien.

– Vi tror ikke hun blir borte igjen. men vi har allerede bestilt en GPS-tracker til henne, for sikkerhets skyld, sier Adam Sergeant.

Hele søket har blitt støttet av Facebook-gruppen Lost Dogs North Wales Area, som brukte termiske kameraer, droner, plakater og sosiale medier i sitt iherdige forsøk på å finne Bea.

"Alle var fantastiske, vi fant oss plutselig med et nettverk av støtte - folk som ikke bare ville gi opp," sa Adam.