Borgermester vil betale folk for å flytte til sjarmerende by i Italia

24/10/2017 15:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Har du planer om å flytte? Da bør du virkelig vurdere å ta imot dette tilbudet.

Nå kan du bare begynne å pakke kofferten, se Godfather-filmene om igjen og finpusse italienske gloser. For før du vet ordet av det, kan du bosette deg i en idyllisk, italiensk fjellandsby – og i tillegg få betalt for det.

Høres det ut til å være for godt til å være sant? Det er faktisk ikke det.

Det spesielle tilbudet kommer fra italienske Nicola Gatta som er borgermester i fjellandsbyen Candela i regionen Apulien (Puglia), sørøst i Italia. Det skriver New York Post.

Han tilbyr nemlig 1,200 dollar (10.000 kroner) til alle single, 1,800 dollar (15.000 kroner) til alle par og 3,000 dollar (25.000 kroner) til alle familier som velger å pakke sekken og flytte permanent til den autentiske byen i fjellene.

Årsaken til tilbudet er befolkningsflukt, da den lille byen har mistet fler og fler innbyggere i løpet av de siste tiårene. 

På 90-tallet kunne byen flotte seg med cirka 8.000 innbyggere, men i 2017 er befolkningstallet minket til bare 2.700 personer. Det skyldes at fler og fler italienere, som nordmenn, foretrekker å søke seg inn mot storbyene.

Det er derfor borgermesterens håp at tilbudet vil lokke penge -og eventyrlystne familier til byen, som ligger i fantastiske og idylliske omgivelser. Frem til nå har seks familier slått til på tilbudet og flyttet til Candela, mens fem andre har søkt om å flytte dit.

Byen er en gammel middelalderby, og derfor er mange av husene også like historiske som de er tomme. Nicola Gattas plan er dog at store deler av byen skal renoveres, for å lokke enda flere innflyttere dit. Flere av byens gater og smug – hvorav én angivelig skal være Italias smaleste – har allerede fått et ansiktsløft, slik at byen også er blitt mer turistvennlig.

Et argument for å turen til Candela, skal blant annet være at byen ikke har vært utsatt for én eneste kriminell handling på over 20 år. Det påstår i hvert fall innbyggeren Stefano Bascianelli, som er borgermesterens høyre hånd, og hvis utsagn derfor muligvis må tas med en klype salt.

- Der er en rolig og enkel livsstil (i Candela, red.). Ingen menneskemengder, det er enkelt å komme seg rundt, ingen trafikk og ingen forurensning, forklarer innbyggeren Francesco Delvecchio, som jobber som fotograf.

Selv har han nettopp flyttet til Candela fra en av naboregionene, og er veldig begeistret for sin nye hjemby.

- Vi befinner oss akkurat midt mellom flotte italienske regioner - Campania, Basilicata og Molise som kan tilby mange underverker, forklarer han.

Sist men ikke minst er det bare en halvtimes biltur til Puglias lyseblå kystlinje, så man får neppe bedre italiensk natur rundt seg enn her.

Så hvis du drømmer om et liv med sør-europeisk sol, pastaretter dagen lang og masser av rødvin fra Apuliens glimrende vinområde som har fått tittelen ’Europas vinkjeller’, så ikke nøl med å sende inn en forespørsel til byens borgmester, som står klar til å ta dere imot med åpne armer.