Byens elskede katt hedret med statue på yndlingsplassen sin

05/10/2016 15:00

Anniken Hauge

Viralt
Sorgen kunne merkes i hele nabolaget, da den berømte katten mistet livet for et par måneder siden. Smilene er nå tilbake hos de lokale, da man på onsdag avduket en statue av den tykke katten, som vakte oppsikt med sin coole fremtoning.

I Istanbul har man reist en statue for å ære den overvektige katten, som fra sin henslengte og faste plass på en kantstein ble litt av en berømthet.

Det hvite maveskinnet var på størrelse med en hodepute, og ved første øyekast kunne man tro at katten Tombili var en avslappet kafegjest i den tyrkiske storbyen, når den i virkeligheten bare satt og slappet av på gaten.

Den tykke katten fikk stjernestatus på internettet, hvor bilder av det dovne dyret gikk sin seiersgang på sosiale medier som 9GAG og Reddit.

På nettet spurte man seg selv om hvordan en katt kunne være så cool i sin fremtoning. 

Facebook

Den firbente legenden døde dessverre for et par måneder siden, men det betyr ikke at man har glemt Tombili og dens sløve sitteposisjon på den varme kantsteinen ved en av byens mange fortauskafeer.

Man har oppført en statue av den fete katten, og kanskje til evig tid vil man være i stand til å møte bronsekopien av Tombili akkurat det stedet den satt og lurte forbipasserende, biler og resten av hverdagen i kvarteret.

Over 17.000 underskrifter var med på å gjøre drømmen om det pelskledte minnesmerket til virkelighet, og i går ettermiddag ble statuen avslørt for offentligheten.

Facebook

Smilene var nå tilbake hos de lokale i kvartalet, hvor det for et par måneder siden ble hengt opp sedler for å informere de mange tilhengerne om kattens bortgang.

- Du vil leve i hjertene våre. Maskoten fra gaten vår, elskede Tombili, tapte kampen for livet etter en måneds sykdom, da han 1. august lukket øynene sine, lød det sørgelige budskapet på lappen.

Facebook

Nå er den karismatiske skapningen tilbake i gatebilde, men ikke alle er glad for kunstnerens fremstilling av den coole katten.

- Det likner overhodet ikke på den katten, bemerker en bruker på sosiale medier, hvor man naturligvis også har fulgt med i lanseringen av bronsestatuen av den berømte firbente skikkelsen.

Alt dette skriver britiske Metro