Da samboeren oppdaget hemmeligheten, flyttet han ut på dagen

14/12/2022 08:14

Sofie

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Heidi Purak fra Viborg, Danmark er alkoholiker.

Da samboern hennes en dag fant 17 tomme vodkaflasker gjemt rundt i leiligheten, pakket han kofferten og flyttet ut. 

Heidi Purak (32) drikker to flasker vodka og tre flasker vin om dagen. Hun var 13 år da hun tok sin første drink ved konfirmasjonen. Da hun var 14, pleide hun å henge med venner i byen. Men mens vennene hadde fem drinker, hadde Heidi minst ti. 

«Første gang jeg drakk, følte jeg meg normal. Jeg fikk selvverd og selvtillit, og jeg likte meg selv», sier Heidi til TV 2.

«Jeg elsket å være full», sier hun videre.

Da Heidi var 18 år, tømte hun vinflasker uten å tenke over det.

«Jeg satt hjemme en tirsdag og følte at jeg fortjente et glass vin mens jeg leste en bok. Men jeg fikk aldri lest boka. Plutselig var flaska tom. Og så kom det en ny på bordet», sier hun.

Heidi fikk etter hvert jobb som kokkelærling på et dansk skip. Etter at gjestene var ferdige med middagen begynte de ansatte å feste. På denne tiden drakk Heidi hver dag. Hun drakk også på jobben, og det sto alltid en flaske vodka på nattbordet.

«Jeg følte meg ikke god nok, ikke klok nok, ikke morsom nok. Når jeg drakk, følte jeg meg som et helt menneske», sier Heidi til TV 2.

«I starten gikk jeg ikke for å bli så beruset, men mye ville ha mer, og til slutt klarte jeg ikke å fungere hvis jeg ikke hadde flasken min ved siden av meg i senga, eller med meg i veska», sier hun videre.

Da Heidi var 29, flyttet hun sammen med kjæresten. Kjæresten la merke til at Heidi drakk mye, men han ante ikke hvor stort problemet var. Han visste ikke at Heidi var alkoholiker. Da han kom hjem fra jobb en dag, fant kjæresten hennes 17 tomme vodkaflasker som Heidi hadde gjemt rundt i leiligheten – i skittentøyskurven, under sengen, i klesskapet.

Så flyttet samboeren ut.

«Jeg satt der helt alene. Skal jeg gjøre slutt på alt, eller skal jeg oppsøke hjelp? Jeg vurderte å gjøre det første fordi jeg skammet meg sånn», forteller Heidi.

Senere samme år kom Heidi til Tjele behandlingssenter i Midtjylland. I dag er Heidi rusfri og har ikke drukket alkohol på tre år. Tid som alkoholiker er et lukket tall.

Hun jobber som terapeut ved behandlingssenteret hvor hun selv var innlagt. Og kjæresten er tilbake. Heidi bestemte seg for å fortelle historien sin for å vise at kvinner også kan bli alkoholikere.