Derfor bør du ikke bestille «dagens rett» når du er på restaurant

17/04/2024 08:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe tidligere ansatte i restaurantbransjen advarer mot å bestille dagens rett når man spiser ute.

Neste gang du er på restaurant og føler deg fristet av tilbudet om «dagens rett», bør du heller velge noe annet fra menyen.

Det slo en gruppe tidligere restaurantansatte fast på diskusjonsforumet Reddit, da samtalen nylig kom inn på det svært kjente tilbudet av datidens rett som restauranter og spisesteder verden over bruker. Det melder The Sun.

Folkene i Reddit-tråden besto av både tidligere servitører og kokker, som enstemmig kunne melde at dagens rett ofte ikke er dagens ferskeste rett.

Mange steder er retten laget av råvarene som er i ferd med å bli kastet.

«Dagens suppe er virkelig gårsdagens rester», skriver brukeren PounderMcNasty blant annet, og bekrefter at dagens rett ofte planlegges ut fra ingrediensene som står på deres siste vers.

En annen bruker støtter PounderMcNasty og sier at dagens suppe putret på komfyren det meste av dagen på restauranten der han pleide å jobbe.

Samtidig forklares det også at de knappe ingrediensene også er årsaken til at dagens rett ofte er billigere enn de andre alternativene på menyen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.