Ekspertenes dystre spådom: Vi er nære dommedag

25/01/2018 20:30

Anniken Hauge

Viralt
Ifølge en rekke atomforskere er klokken to minutter til verdens undergang - ifølge deres beryktede dommedagsklokke.

I 1947 oppfant en rekke av verdens førende atomforskere en den såkalte ‘dommedags-klokken’, som man hvert år siden har tatt tiden på. I år er klokken faretruende nære verdens ende hvert år siden har taget tiden på, og i år er uret faretruende tæt på verdens ende.

I 2018 viser klokken bare to minutter til dommedag. Det skriver britiske Metro.

Klokken har til formål å indikere hvor nærme vi er på en atomkrig som vil forårsake dommedag for verden slik vi kjenner den.

De fiktive minuttene skal vi hvor langt unna - eller nære - verden er på atomkrig. Da det dystre uret ble presentert for verden for første gang i 1947, vurderte forskerne at vi var 7 minutter unna dommedag.

Siden den gang har minuttene variert. I 1949 - bare to år etter klokkens oppfinnelse - var verden tre faretruende minutter fra atomkrig, mens vi for eksempel i 1991 - etter avslutningen av den kalde krig - var beroligende 17 minutter fra apokalypse.

I år er igjen faretruende nære. Torsdag avslørte forskere fra the Bulletin of the Atomic Scientist at klokken nå i 2018 bare er to minutter fra dommedag. Utsiktene til verdens undergang har ikke vært så dystre siden 1953. Da sto uret også på to minutter.

I fjor så det heller ikke så bra ut. I 2017 sto klokken på 2 1/2 minut - hvilket har gjort verden et halvt minutt farligere sted å leve.

Forskerne begrunner blant annet det alarmerende valget av minutter med at verdens ledere fra land som USA, Russland og Nord-Korea er lang unna å bli enige og har en svært aggressiv og fiendtlig tone overfor hverandre. 

Spesielt USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har flere ganger truet hverandre med krig og ødeleggende atomvåpen. 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.