Fikk revet av begge armene: Nå forteller han hvordan han overlevde

02/12/2022 11:13

Sofie

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Mannen som ble revet av begge armene i en jordbruksulykke overlevde og levde for å fortelle historien.

For 30 år siden led bonden John Thompson i Nord-Dakota en forferdelig ulykke som nesten tok livet av ham og rev av begge armene hans.

En morgen i 1992 losset bonden grisefôr med en kornskrue da skjorten hans satte seg fast på den utildekkede kraftuttaket.

Hjemme alene da ulykken skjedde, våknet John av at hunden hans slikket ansiktet hans og innså at armene hans var revet av.

Uten at noen kunne hjelpe ham, klarte han på en eller annen måte å gå 100 meter tilbake til huset sitt, komme seg inn ved å vri på dørhåndtaket med munnen og bruke en blyant i tennene for å ringe etter en ambulanse på telefonen.

Deretter la han seg selv i badekaret for å unngå å blø over hele teppet, noe som er en utrolig ting for noen som har fått begge armene revet av og blør kraftig å tenke på i øyeblikket.

Da han ble ført til sykehuset ble han fortalt at han 'ikke burde være i live' siden det stort sett ikke var noe blod i deg.

John husket sin forferdelige ulykke og den utrolige innsatsen han la ned for å overleve lenge nok til at hjelpen kunne komme.

Han sa: "Jeg gjorde akkurat det, sto og lekte med hunden og på en eller annen måte kom jeg for nær kraftoverføringsakselen.

"Skjorten min var ikke gjemt inn, og de tror at skjorten min ble pakket inn i kraftuttaket. Jeg husker fortsatt at jeg snurret på skaftet og så kom armene mine til slutt av, jeg kjente ingenting."

"Det sies da jeg kom til legevakten på det første sykehuset at alle nervene mine hang ut av høyre arm, hvis de berørte det sendte det meg gjennom taket, men ellers hadde jeg ingenting."

Mens armene hans kan ha blitt revet av i den forferdelige jordbruksulykken, hadde legene en dristig plan for å redde skaden ettersom de hadde hentet armene hans fra gården og planla å feste dem igjen.

Lastet på et fly på vei til et sykehus i Minnesota, ble Johns armer festet på nytt kirurgisk og han ble plassert i fire ukers koma slik at han kunne helbrede ordentlig.

I løpet av den tiden ble livet hans truet av en blodinfeksjon og han trengte mer operasjon, men til slutt ble prosedyren en suksess og han gikk gjennom rehabilitering for å gjenvinne bruken av armene.

Han kom tilbake til å løfte vekter for å bygge opp styrken, men innrømmet at han aldri helt fikk tilbake finmotorikken.

Foto: Privat

John innrømmet også at han led noen hukommelsesproblemer i kjølvannet av ulykken, han dro til Washington DC flere ganger og møtte daværende USAs president Bill Clinton, men har "ikke noe minne om det i det hele tatt".

Det han husker er hans første flyreise noensinne, den han tok til sykehus for å få armene festet igjen, og spøkte med at armene hans føltes kalde da de ble oppbevart i en boks full av is.