Flyvertinnen avslører nå den hemmelige årsaken: Derfor sitter de på hendene sine når flyet tar av

13/06/2024 23:00

Emma

Viralt
Foto: Tiktok
Nå har den hemmelige fornuften sett dagens lys.

Når nordmenn reiser på ferie med flyselskap, er det sjelden de legger merke til flypersonalets små, men viktige sikkerhetsrutiner.

En av detaljene som ofte går ubemerket hen er at flyvertinner og flyvertinner sitter på hendene under start og landing. Det er ikke bare en tilfeldig vane, men en del av en veloverveid sikkerhetsprosedyre.

Det sier en flyvertinne som har avslørt «hemmeligheten» på TikTok-kontoen sin, @hennylim.

Her forklarer hun bakgrunnen for den uvanlige sittestillingen. I en video demonstrerer hun hvordan flybesetningen går rundt i kabinen før de setter seg i hoppsetet, spenner seg fast og legger hendene under lårene.

Hensikten med denne "leseklare" stillingen er å holde kroppen i en stiv stilling, slik at kroppen i tilfelle en uventet nødsituasjon er mindre utsatt for skade. Denne posisjonen begrenser kroppens bevegelse, og reduserer dermed risikoen for skade i tilfelle kollisjon.

I tillegg til å sitte i denne stillingen, gjennomgår kabinpersonalet også en "stille orientering", som forbereder dem på en nødsituasjon ved hver start og landing. Dette inkluderer å være oppmerksom på nødutstyr, dørhåndtering, kommandoer og eventuelle visuelle tegn utenfor flyet.

Denne praksisen er et eksempel på de mange sikkerhetstiltakene som flybesetningen tar for å sikre passasjerenes sikkerhet og deres egen sikkerhet.

Neste gang du flyr, kan det være verdt å merke seg denne lille, men betydelige detalj, som understreker den konstante oppmerksomheten og profesjonaliteten som karakteriserer flybesetningens arbeid.

Du kan se videoen nedenfor.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.