Folk har vanskelig for å se dyret på bildet: Ser du det?

06/06/2024 01:26

Emma

Viralt
Foto: ISMAIL SHARIFF
Det imponerende terrenget i Himalaya kan gi inntrykk av å være et ugjestmildt sted, blottet for liv langs det isete, harde området. Men det kunne ikke være lenger fra sannheten. Du må bare ta en nærmere titt.

De siste 10 årene har naturfotograf Ismail Shariff ledet ekspedisjoner gjennom regionen. Bevæpnet med kameraet sitt tar Shariff bilder av noen av de mest ikoniske artene - selv om en spesielt skiller seg ut for Shariff. Eller rettere sagt, glir helt inn.

Det viser seg at i det som først ser ut til å være bare et bilde av det snødekte, steinete landskapet, er det faktisk mye mer enn det som møter øyet. Da han så på bildet, ble Shariff sine følgere på nettet overrasket.

Shariff innrømmer at selv han hadde vanskelig for å legge merke til det først.

Foto: ISMAIL SHARIFF

"Det er som å leke gjemsel med en hvit ninja i en snøstorm," sa Shariff til The Dodo.

"Selv om de er midt i bildet ditt, trenger du fortsatt et forstørrelsesglass og en Sherlock Holmes-stemning for å få øye på dem. Og ærlig talt? Jeg blir fortsatt imponert hver gang."

Med en sving på hodet avslørte Shariffs unnvikende motiv seg - en majestetisk snøleopard.

«Der var han, sovende som en majestetisk pelspute!» sa Shariff.

Snøleoparder, en beskyttet art, er så perfekt tilpasset deres miljø at de lett kan forbli uoppdaget selv etter nøye inspeksjon.

"Jeg er imponert, ydmyk og kanskje litt misunnelig på deres evne til å blande seg inn," sa Shariff. Shariff har tatt flere fantastiske bilder av snøleoparder, som han deler på nettet for andre å sette pris på og understreke viktigheten av deres beskyttelse.

"Naturfotografering startet som en måte å dele naturens underverker på, men med hvert møte med dyr utviklet det seg til noe dypere: respekt, beundring og kanskje spesielt, til og med litt furry (villkatter) fandom," sa Shariff. "Hver ekspedisjon forsterker min lidenskap for disse fantastiske skapningene, og jeg håper bildene og historiene mine gjør det samme for [andre mennesker]."

Nedenfor kan du se hvor snøleoparden var på bildet.

Foto: ISMAIL SHARIFF