Folk i sjokk: Slik lages egentlig ferdigpakkede smørbrød

16/08/2023 22:30

Emma

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Folk er mer eller mindre sjokkert etter å ha sett hvordan en ferdigpakket sandwich er laget.

Et smørbrød er en av danskenes lunsjfavoritter. Enten du liker klassisk skinke og ost, egg og majones eller kylling og karri, er det nesten alltid i supermarkedhyllene.

Imidlertid er det en mørk side, som har blitt avslørt av en sjokkerende video som viser produksjonsprosessen bak de pakkede smørbrødene vi ofte tyr til på farten.

En YouTube-video fra det amerikanske programmet "How It's Made" på Science Channel viser det raske tempoet og mekaniske prosessene bak produksjonen av disse industrielt produserte matvarene.

Videoen, som har blitt sett mer enn 778.000 ganger og har fått hundrevis av kommentarer, har forårsaket en bølge av avsky og farvel til de ferdigpakkede smørbrødene, melder Mirror.

I videoen kan du se at det er en rekke maskiner og roboter som tar seg av store deler av produksjonsprosessen. Det hele starter med ferskt brød, som legges i en maskin, hvor det deles og smøres, mens en ansatt forsiktig fjerner brødene som har for eksempel hull.

Etter smøring beveger brødet seg langs produksjonslinjen, der ansatte manuelt legger ost og skinke på toppen av brødet - uten hansker, husk deg. Videre samler de også smørbrødene før en annen robot plukker dem opp og kutter dem i passende biter før de legges i emballasjen.

Du kan se YouTube-videoen nederst i denne artikkelen.

Reaksjonene på videoen har vært delte.

En YouTube-bruker kommenterte at de nå vil unngå de pakkede smørbrødene i flere år, mens en annen uttrykte avsky og tvilte på kvaliteten på smørbrødene.