Foreldre raser: Da en far hørte om sønnens mobbing, filmet han den motbydelige straffen

07/03/2018 17:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Bryan Thornhill
Foto: Bryan Thornhill
En video av en far som straffer sønnen sin, har fått sinnene i kok hos tusenvis av foreldre.

Mobbing er en helt for forferdelig ting mange foreldre og skoler har vanskeligheter med å håndtere. 

For det handler både om å forsikre seg om at barn ikke mobber, men også om å hjelpe de barna som opplever å bli mobbet på skolen.

Det kan også være banskelig å håndtere som foreldre, da man ofte føler seg maktesløs uansett om barnet er offer for mobbing eller mobber andre.

Men slik er det selvfølgelig ikke for alle foreldre. Bryan Thornhill fra byen Roanoke i den amerikanske staten Virginia, hadde en helt annen måte å takle problemet på, da han fant ut av at sønnen hans hadde mobbet noen klassekamerater på skolebussen, skriver Washington Post.

I forrige uke måtte Bryan Thornhills 10 år gamle sønn hentes på vei hjem fra skolen. Han måtte krype til korset og innrømme at han hadde blitt kastet av skolebussen fordi han hadde mobbet en klassekamerat. Da gutten dagen etter var frekk nok til å spørre faren om han kunne kjøre ham til skolen, kjente faren at det var siste dråpen som fikk begeret til å renne over.

- Det var en 'no-brainer' for meg. Sønnen din er sparket ut av skolebussen, så da kjører du ham til skolen? Nei - det er en belønning. Det var ikke snakk om, sier Bryan Thornhill til avisen.

I stedet ba den 33-årige far sønnen sin å løpe til skolen - en tur på drøyt halvannen kilometer, hvor faren kjørte ved siden av sønnen hele veien og filmet straffen.

Brian Thornhill tvang 10-åringen sin til å løpe hele veien til skolen i øsende regnvær. Foto: Bryan Thornhill

- Sønnen min har gjort nok ugagn på bussen til at han har blitt utestengt i tre dager. Han er i ferd med å bli en liten bølle, og det tolererer jeg ikke, sier Bryan Thornhill i videoen.

I videoen kan man se hvordan regnet pisker nedover den 10-årige gutten, men det bryr tilsyneladende ikke faren seg om.

- Dette er bare god og gammeldags oppdragelse. Det tar ikke livet av noen. Dette er en sunn måte for barn å bli straffet på, sier Bryan Thornhill i videoen, som siden torsdag er delt og sett av millioner på sosiale medier.

Farens straff har engasjert tusenvis av foreldre, som mener at han mishandler sin egen sønn.

Men ifølge Bryan Thornhill selv har han fått tusenvis av meldinger av foreldre som roser ham for å ta ansvar for eget barns handlinger.

- Hvis du blir provosert av å se en gutt løpe seg en tur, så synes jeg synd på deg. Du skal være der for barna dne og oppdra dem, er budskapet fra  den disiplinære faren.

Se selv hele videoen her: