Foreldre syntes barna deres spilte for mye: Så fant de en kontroversiell løsning

01/02/2024 11:00

Sofie

Viralt
Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock
Foto: Miljan Zivkovic/Shutterstock
Galt eller genialt? I hvert fall effektivt.

En uvanlig metode for å bekjempe videospillavhengighet blant barn i Kina har kommet frem i lyset.

En kinesisk spiller har blitt viralt kjent etter å ha avslørt at han ble betalt av foreldre for – for å bruke foreldrenes egne ord – «ikke bare slå, men lamme» barna deres i videospill.

Målet er å knuse barnas selvtillit i spill og omdirigere fokuset mot mer produktive aktiviteter. Det skriver OddityCentral.

Denne "videospillmesteren" innrømmer å bli betalt for å utfordre og slå unge spillere i favorittspillene deres. Ifølge ham har han siden 2018 vært ansatt av minst to familier for denne oppgaven.

For 50 yuan (tilsvarer ca. 73,44 norske kroner) i timen spilte han mot barna og vant bevisst for å få dem til å tvile på ferdighetene sine og revurdere spilletiden.

En ung gutt, tidligere kjent som en modellstudent, er et eksempel på et barn hvis liv ble radikalt endret av videospill, noe som fikk foreldrene til å søke denne alternative løsningen.

Etter å ha tapt flere kamper mot den profesjonelle spilleren, mistet han interessen for spill og vendte tilbake til studiene. Denne tilnærmingen til å håndtere spillavhengighet, selv om den er kontroversiell, reflekterer en økende bekymring blant foreldre om barnas digitale forbruk.

Det reiser spørsmål om de etiske aspektene ved denne metoden og dens effektivitet sammenlignet med mer tradisjonelle foreldrestrategier.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.