Frisør nekter å barbere deprimert tenåringsjentes flokete hår for skolebilder

13/08/2017 13:00

Ida Veiden Brakstad

Viralt
Foto: Kayley Olsson / Facebook
Foto: Kayley Olsson / Facebook
Jenta ønsket å fjerne alt håret, men frisøren ordnet i stedet håret hennes til det ugjenkjennelige slik at hun stolt kunne gå ut fra frisørsalongen.

En 16-år gammel jente fra Iowa i USA kjempet med en dyp depresjon og ba derfor en frisør om å klippe bort alt hennes hår. Men frisøren Kayley Olsson ville det annerledes og bestemte seg for å hjelpe jenta på en annen måte.

Det forteller Mirror.

 

Kayley deler bildene for å sende en beskjed om mental sundhet.

Den unge jenten var deprimert og følte seg verdiløs, og hun har fortalt at hun ikke maktet å redde håret sitt. Frisøren har fortalt historien på Facebook, hvor hun også har lagt ut bilder av jentas hår fra hun setter seg i frisørstolen til hun reiser sig med en flott ny frisyre. 

Kayley Olsson og et par kollegaer brukte hele 13 timer fordelt på to dager for å fikse tenåringsjentas hår, slik at hun kunne ta skolebilder med verdighet. 

- Hun hadde nådd et punkt hvor hun var så ulykkelig at hun ikke engang orket å gre håret sitt, sier Kayley Olsson som kaller det å hjelpe jenta for en av de mest utfordrende opplevelsene hun har hatt. 

Jenten fortalte Kayley Olsson at hun kun sto opp av sengen for å gå på toilettet. Hun starter på skolen igjen om noen uker, men den dagen skulle hun ta skolebilder. 

- Det var hjerteskjærende og vi gjorde alt vi kunne for å redde jentas hår. Jeg håper at dette kan skape oppmerksomhet om psykisk sykdom som påvirker mennesker i hele verden og i alle aldre, sier frisøren og understreker at foreldre bør være oppmerksomme på hvordan barna deres har det. Ingen barn skal føle seg så verdiløse at de ikke engang har lyst til å ta vare på håret sitt, mener hun.

- Vi fik den vakre jenten til å smile igjen og føle seg som en verdifull person, sier Kayley Olsson.

Frisørens fortelling har blitt delt nesten 70.000 ganger og mottatt mer enn 168.000 likes. Men, som Mirror skriver, var den beste delen av historien jentas reaksjon da hun så sin nye frisyre etter de mange timenes arbeide i stolen. 

- Nå kan jeg igjen smile på skolebildet. Du har fått meg til å føle meg som meg selv igjen, sa hun i følge frisøren fra Iowa.