Hundeekspert forklarer dette fenomenet: Det er derfor hunden din legger labben på deg

10/02/2024 12:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Den kjærlige gesten inneholder et viktig budskap.

Et fenomen som mange anser som et av de mest sjarmerende aspektene ved å ha hund, er faktisk en form for kommunikasjon.

Hundeatferdseksperter har forsket på labb-på-benet-atferden og de ulike årsakene bak denne gesten. Det skriver Dog Time.

Det viser seg at når en hund legger labben på deg, kan det være et tegn på kjærlighet og takknemlighet. Spesielt hvis du slapper av på sofaen og koser med dem, kan denne handlingen signalisere at hunden nyter øyeblikket og vil at det skal fortsette.

"Det er rett og slett deres måte å si at de elsker deg tilbake," forklarer hundeatferdseksperter.

Men hundens poteplassering kan også tjene som en forespørsel om oppmerksomhet. Hvis en hund tidligere har lært at poteplasseringen tiltrekker seg eierens oppmerksomhet, er det sannsynlig at den vil gjenta handlingen for å få eierens kjærlighet og oppmerksomhet.

En tredje grunn er mer praktisk: hunden må kanskje gå ut. "Ikke alle hunder sitter ved døren for å signalisere at de trenger å gå ut; noen bruker labben for å tydeliggjøre behovene sine," sier ekspertene.

Sult kan også få en hund til å bruke labben. Spesielt rundt måltider kan en hund bruke labben for å minne eieren på at det er på tide å spise. Denne oppførselen er en direkte appell til eierens omsorgsinstinkt.

Til slutt kan hundepoten også dukke opp i tider med stress eller usikkerhet. "Hunder søker trøst og sikkerhet fra sine eiere når de føler seg engstelige eller stresset," bemerker forskere. Dette kan være spesielt tydelig i situasjoner der hunden føler seg urolig, som for eksempel høye lyder eller sykdom.

Hunder er utrolig følsomme for menneskelige følelser, og denne formen for nonverbal kommunikasjon er bare en av de mange måtene de uttrykker sin kjærlighet og lojalitet på.