"Hvorfor er dere så redde for bryster?"

11/07/2022 14:06

Emma Sletta

Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Skuespiller Florence Pugh gadd ikke finne seg i å få kroppen og brystene kritisert av vulgære menn.

En rosa Valentino-kjole og kvinnen som hadde den på seg, har utløst en opphetet debatt på sosiale medier i løpet av helgen.

På fredag dukket den britiske skuespilleren Florence Pugh opp til et moteshow i Roma i den rosa kjolen, som var i gjennomsiktig tyll på toppen.

Den 26 år gamle skuespillerinnen var - bevisst - ikke iført bh under kjolen, noe som betydde at du tydelig kunne se brystene hennes.

Så gikk internetet amok.

Florence Pugh og kroppen hennes har fått mye kritikk, men det har ikke fått skuespilleren til å angre på antrekket sitt et sekund.

Tvert imot!

I et lengre innlegg på Instagram setter Florence Pugh nå ting i perspektiv.

Hun sier blant annet at hun var helt forberedt på at kjolen ville vekke debatt og generere mange i kommentarfeltet.

– Om de ønsket å være negative eller positive, visste vi hva de gjorde. Jeg gledet meg til å bruke den. Det var ikke et glimt av nervøsitet i meg. Den var ikke der før, under eller etter, skriver hun.

Se hele instagram oppslaget her.

I innlegget sitt kaller Florence Pugh det interessant å være vitne til hvor lett det er for menn å ødelegge en kvinnes kropp med ekle kommentarer. Og så forundrer det henne at menn kommenterer løst med jobbtitlene sine og til og med fra e-postadresser fra arbeidsstedene sine.

"Det er ikke den første, og absolutt ikke den siste gangen en kvinne må lytte til hva som er galt med kroppen hennes fra en gjeng fremmede. Det urovekkende er hvor vulgære noen av dere er."

"Mange av dere ønsket å aggressivt fortelle meg hvor skuffet de er over mine 'små bryster' eller hvordan jeg burde være flau over å være 'flatbrystet'. Jeg har bodd i kroppen min i lang tid. Jeg er fullt klar over bryststørrelsen min, og jeg er ikke redd for det," skriver hun videre til sine 7,5 millioner følgere.

Mer enn en million har likt Florence Pughs innlegg, der hun også høylytt undrer seg over brystskrekken.

"Det som er mer urovekkende er ... Hvorfor er vi så redde for bryster? Små? Stor? Høyre? Venstre? Bare én? Kanskje ingen?," skrev Pugh, og kalte brystfrykten for forferdelig.