Johnny Depp vil donere 1 million dollar til veldedighet etter seier i rettsaken

20/12/2022 09:02

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Johnny Depp er ivrig etter å "lukke døren" på kapittelet i livet hans, som ble et bittert rettssalsdrama med ekskona Amber Heard.

Advokater for Depp, 59, avslørte at Pirates of the Caribbean-stjernen ville donere USD $1 million (AUD$1,5 millioner, £823 000) fra oppgjøret hans med Heard til en rekke forskjellige veldedige organisasjoner.

"Vi er glade for å formelt lukke døren for dette smertefulle kapittelet for Mr. Depp, som gjorde det klart gjennom denne prosessen at hans prioritet var å bringe sannheten frem i lyset," skrev Depps juridiske team i en uttalelse, ifølge People.

"Betalingen på $1M - som Mr. Depp lover og vil (faktisk) donere til veldedige organisasjoner - forsterker Mrs. Heards erkjennelse av konklusjonen av rettssystemets strenge jakt på rettferdighet."

Millionoppgjøret, som Heards forsikringsselskap skal betale, avslutter nå den giftige striden mellom de to stjernene. I en egen uttalelse understreket Heard at forliket ikke er en innrømmelse av skyld, men i stedet en siste utvei for å komme videre.

"Etter mye overveielse har jeg tatt en veldig vanskelig beslutning om å avgjøre ærekrenkelsessaken mot meg av min eksmann i Virginia," sa 36-åringen.

"Det er viktig for meg å si at jeg aldri valgte dette. Jeg forsvarte sannheten min og ved å gjøre det ble livet mitt slik jeg visste det ble ødelagt.

Baktalelsen jeg har møtt på sosiale medier er en forsterket versjon av måtene kvinner blir utsatt for på nytt når de står frem.

"Nå har jeg endelig en mulighet til å frigjøre meg fra noe jeg forsøkte å forlate for over seks år siden og på vilkår jeg kan gå med på."

Hun la til: "Jeg har ikke innrømmet [skyld]. Dette er ikke en innrømmelse."

Depp saksøkte Aquaman-stjernen for en kommentar som dukket opp i The Washington Post i 2018. Artikkelen hadde tittelen:

"Jeg talte opp mot seksuell vold - og møtte vår kulturs vrede. Det må endres." Den emosjonelle rettssaken på flere millioner dollar ble avsluttet 1. juni 2022, og juryen fant at Heard faktisk ærekrenket eks-partneren hennes Johnny Depp med op-ed. Heard søkte anke 23. november i forkant av Thanksgiving.

Det vil imidlertid ikke gå videre, takket være den fraskilte duoens utenrettslige forlik.