Kreftrammet brudgom har bare noen få uker igjen å leve: Så gir han sjokk-beskjed i bryllupstalen sin

08/11/2017 16:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Ben Lack
Foto: Ben Lack
En 23-årige mann er nettopp blitt gift, etter legene ga ham få uker igjen å leve.

I oktober fikk britiske Jack Kane den verst tenkelige beskjeden man kan forestille seg. Den kreftsyke 23-årige mannen hadde vært innlagt på James Cook University Hospital i Middlesbrough i England i lengere tid, da legene plutselig ga den unge mannen en dødsdom.

Jack Kane fikk konstatert kreft i ryggraden, og legene ga ham få uker igjen å leve. Det skriver Metro.

Beskjeden kom som et sjokk for både Jack Kane og hele familien hans, men istedet for å gi opp, ville ikke den britiske mannen kaste bort noe tid. Med hjelp fra en sykepleier gikk han ned på kne og fridde til kjæresten sin, Emma Clarke, som hadde støttet ham gjennom tykt og tynt under hele sykdomsforløpet.

- Det har alltid vært planen at vi skulle bli gift. Vi har kjent hverandre i nesten 10 år og vært kjærester de siste tre årene. Fra første gangen jeg møttte henne, visste jeg at vi skulle være sammen. Så jeg fikk mamma til å kjøpe en ring, og sykepleieren hjalp meg ned på kne for å fri, forteller Jack Kane og tilføyer ironisk:

- Hvorfor kaste bort tiden?

Emma Clarke svarte ja, og med tiden som jobbet mot dem fikk paret invitert til bryllup som ble avholdt i sykehusets lokaler bare åtte dager senere. 

Mens familien og vennene i all hast planla bryllupet, gjorde Jack Kane seg klar til å ta ryggmargsprøve og gjennomgå påfølgende operasjon. Men allerede dagen etter prosedyren gjorde legene et svært overraskende funn på 23-åringens røntgenbilder.

Foto: Ben Lack

Det viste seg nemlig at svulsten som satt på ryggraden plutselig hadde blitt mindre. Og da den unge briten fikk foretatt en rekke ytterligere undersøkelser, viste det seg at den ondartede kreftsvulsten egentlig var Neuromyelitis optica (NMO).

NMO, som også er kjent som Devic’s sykdom, påvirker hovedsaklig ryggmargen og nervene i øynene, og forveksles ofte med multippel sklerose. I dette tilfelle hadde legene dog vært sikre på at det var kreft. 

Dermed hadde Jack Kane fått den best tenkelige bryllupsgaven - 'dødsdommen' hans var dermed annulert.

Få dage senere den 23. oktober skulle bryllupet stå. Det var ikke et øye som var tørt da Emma Clarke ble fulgt ned sykehusgangen av faren sin og den fireårige datteren, Lola.

Foto: Ben Lack

Etter å ha gitt hverandre sitt ja, ble Javk Kane nødt til å hvile et pat timer. Deretter var paret klare til selve bryllupsfesten, og da sjokkerte brudgommen hele selskapet da han plinget i glasset sitt for å holde tale.

I talen avslørte han for alle fremmøtte at tilstanden hans var på bedringens vei, og at legene ikke lenger anså han som dødelig syk.

Den følelsesladde talen kom forståelig nok som en enorm overraskelse for alle gjestene, som fort fikk mange gledestårer å tørke. 

Les også: Disse 5 stjernetegnene er de beste ektemennene

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.