Kvinne ble funnet levende i likpose etter å ha blitt antatt omkommet

03/02/2023 21:44

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kvinne ble oppdaget å gispe etter luft inne i en likpose etter at hun ble antatt død på omsorgsboligen og sendt til et begravelsesbyrå.

På et ikke-relatert notat tror jeg at min verste frykt i verden nettopp har blitt realisert.

En 66 år gammel kvinne ble sett av tre forskjellige ansatte på omsorgssenteret og en ansatt i begravelsesbyrået før noen oppdaget at hun faktisk fortsatt var i live.

Bare dager etter at hun ble flyttet inn på Glen Oaks Alzheimers Special Care Center i Iowa, ble den navngitte kvinnen erklært død 3. januar etter at pleiepersonalet sa at de ikke kunne finne en puls.

Det er forstått at kvinnen, som led av tidlig demenssykdom samt angst og depresjon, ble sendt til hospicesenteret i slutten av desember.

En rapport fant at en medarbeider på slutten av et 12-timers skift oppdaget kvinnen og varslet raskt en sykepleier, som ikke kunne finne et hjerteslag eller noen tegn på hjerteslag. Ved 06.30-tiden, en drøy time etter at den første medarbeideren ringte etter hjelp, ble kvinnen erklært død av personalet.

Senere samme morgen overførte en annen sykepleier og en ansatt fra Ankeny Funeral Home & Crematory - som fortsatt ikke merket noen tegn til liv - kvinnens kropp til begravelsesbyrået i en likpose.

Det var da, omtrent to timer etter at hun ble erklært død, at begravelsesbyråets ansatte åpnet likposen for å finne at beboerens "bryst beveget seg og hun gisper etter luft", ifølge en rapport fra Iowa Department of Inspections og Appeller.

Ansatte ved begravelsesbyrået ringte 911 med en gang, og kvinnen ble kjørt til sykehuset hvor hun ble merket som ikke reagerer, men puster.

Kvinnen ble til slutt brakt tilbake til hospice omsorgssenteret, men døde bare to dager senere med familien ved sengen.

Selv om myndighetene har bestemt seg for ikke å forfølge straffeanklager mot omsorgssenteret, har de siden blitt bøtelagt 10 000 dollar for sammenblandingen.

Administrerende direktør for Glen Oaks Alzheimers spesialomsorgssenter Lisa Eastman utstedte en kommentar til rapportens funn, og forsikret at hennes ansatte bryr seg 'dypt for våre beboere og forblir fullt forpliktet til å støtte deres omsorg ved livets slutt'.

Hun la til: "Alle våre ansatte får regelmessig opplæring i hvordan de best kan støtte omsorg ved livets slutt og dødsovergangen for våre beboere."