Kvinne holder opp en hårføner og løser det største problemet i nabolaget

06/06/2017 09:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: youtube
Foto: youtube
En britisk kvinne gadd ikke lengre å la seg kue av bilister som kjørte for fort på veien hennes. En dag fant hun en smart løsning som raskt fikk problemet til å forsvinne.

Det kan være irriterende, farlig og direkte ubehagelig hvis folk kjører altfor fort i lokalområdet. 

Hvis ikke kommunen eller politiet jevnlig har kontroller, så kan det plutselig bli problematisk å stille opp med noe som privatperson.  

Det opplevde 64-årige Jean Brooks fra den lille byen Hucknall i Nottinghamshire i England også. Hun var lei av at bilene suste forbi huset hennes i altfor høy fart, skriver nottinghampost.com.

Men en dag fik hun nok av de hensynslæse trafikantene og fikk en lys idé. 

 

Hun grep fatt i hårføneren sin og gikk ut på veien hvor hun demonstrativt pekte den mot alle fartssynderne på veien.

- Jeg kan huske at en venn fortalte meg noe hun hadde hørt i Frankrike. Hvordan folk hadde pekt føneren sin mot bilister, slik at de satte ned farten. Så det tente jeg ar jeg ville gjøre, sier  Jean Brooks til avisen. 

De raske bilistene tror nemlig at Jean Brooks holder et fartskamera som måler bilistenes fart, og selv om Jean Brooks ikke er politibetjent, så er bilistenes tvil nok til at de senker farten.

Den regionale BBC-radiostasjonen har filmet den 64-åriges kvinnens innsats mot fart på veien, og klippet på YouTube har siden gått viralt og er sett mer enn 12 millioner ganger. 

Det fikk Jean Brooks til å kjenne på gleden da hennes egen datter nylig hadde mistet mannen til kreft og lo i telefonen.

- Min datter ringte meg og fortalte at jeg hadde gått viralt. Det forstod jeg ikke, men hun forklarte meg at hun hadde sett videoklippet og det hadde fått henne til å le. Jeg har gjort veien min sikrere og fått min sørgende datter til å le. Det er helt ubetalelig, sier Jean Brooks til nottinghampost.com. 

Se klippet hvor Jean Brooks lurer bilistene, herunder.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.