Kvinne skaper debatt: «Jeg setter meg selv foran barnet mitt»

22/07/2022 08:44

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En mor har sjokkert internett etter å ha avslørt at hun setter seg selv over barnet. Hun mener det er det rette å gjøre.

En amerikansk kvinne har sjokkert internett etter å ha innrømmet at hun setter sine egne behov over barnets behov.

Raya Michelle, som er kjent med brukernavnet @iamrayamichelle på TikTok, har delt en video på sosiale medier der hun deler sin kontroversielle posisjon. En holdning som ikke har gått bra med alle.

"Dette kan være upopulært, og jeg er klar til å kjempe for det fordi jeg har rett," sier hun i videoen på TikTok.

"Rekkefølgen der min oppmerksomhet er fordelt mellom menneskene i husstanden vår er: meg selv, min partner, mitt barn."

Hun fortsetter med å forklare hvorfor hun setter seg over barnet sitt. Hun sier hun ikke kan ta vare på barnet sitt hvis hun ikke har tatt vare på seg selv først.

"Men Raya, er ikke det litt baklengs? Nei, for hvis behovene mine ikke blir oppfylt og jeg ikke føler meg komfortabel, er det ingen på denne listen under meg som har det gøy," sier hun.

Hun forklarer også at det samme gjelder partneren Justin. Hun sier at hvis han ikke føler seg komfortabel, vil ingen føle seg bra over eller under ham.

Årsaken til dette er at hennes behov ikke vil bli oppfylt hvis partnerens behov ikke blir oppfylt. I så fall er ingen av dem i stand til å møte datterens behov.

"Jeg føler ikke at det er så vanskelig, men folk sier stadig ting som: ‘Barnet mitt er det eneste som gir livet mitt mening.’ Da må du revurdere livet ditt," sa Raya.

Det er noen få som er enige med Raya, men de fleste mener at hun bør sette datterens behov først. Det er til og med noen som har gått så langt at de i en kommentar har kalt henne en sosiopat.

"Men vent litt. Så hvis babyen våkner og vil ha mat og du vil sove og partneren din vil sove, så får ikke babyen mat?" skrev en bruker.

"Ja, nei. Du er en sosiopat. Du er den voksne. Det spiller ingen rolle hvordan du har det fordi barnas behov alltid kommer først," skriver en annen person.